НАТО ОДЛУЧИО – ОВО ЈЕ НОВИ НАСЛЕДНИК СТОЛТЕНБЕРГА!

НАТО ОДЛУЧИО – ОВО ЈЕ НОВИ НАСЛЕДНИК СТОЛТЕНБЕРГА!

20 јуна 2024

Клаус Јоханис, румунски председник, повукао се из трке за новог генералног секретара НАТО, отварајући пут холандском премијеру Марку Рутеу – који се дуго сматрао фаворитом за ту функцију – да формално добије ту функцију.

Сајт „Политико“ пренео је да ће Руте бити следећи генерални секретар НАТО.Подсетимо, генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг јуче је први пут подржао холандског премијера Рутеа као кандидата за новог генералног секретара НАТО, описујући га као „врло јаког кандидата“.

Столтенберг је говорио на конференцији за новинаре са државним секретаром САД Ентонијем Блинкеном непосредно након вести да су Словачка и Мађарска пружиле подршку Рутеовој кандидатури, објављено је на сајту НАТО.

НАТО бира шефа Северноатлантске алијансе на основу консензуса, а 29 земаља чланица већ је подржало Рутеа као Столтенберговог наследника, док су Мађарска, Словачка и Румунија биле последње које су се опирале тој опцији.

„Није на мени да бирам свог наследника,“ рекао је Столтенберг, али је додао да је Руте „врло јак кандидат“ који има пуно искуства као премијер.

KOMENTARI4 коментара

 1. Pravda says:

  Mi hocemo stipu na kormilu nato pedder udruge da i nju skrlja ko i croatosugoslaviju.

 2. ime moje says:

  Prema podacima iz tzv. wikipedie sledi da je Mark Rutte najmlađe dete Izaaka Rutea, trgovca, i njegove druge žene, Hermine Kornelije Diling. (Izaäk - tipično "holandsko" ime, op. a.) Još, prema tzv. wikipediji sledi da je Rutte veliki obožavalac pisanja "američkog" (jevrejskog porekla) pisca Roberta Karoa, posebno njegove knjige o Jevreju Robertu Mozesu iz 1974., "The Power Broker". Takođe, poznato je da je Rutte jedan od učenika Klausa Švaba (tzv. WEF), baš kao i Merkel, Putin, Makron... Njihov zadatak je eliminacija tzv. Goja na obe strane NATO/Russia, naravno, ne direktno, nego kroz "geopolitičku" priču "zaštite" tzv. nacionalnih interesa i "slobode" "njihovih" naroda. Tako da tzv. NATO nije ništa odlučio o tome ko će biti novi tzv. generalni sekretar tzv. NATO-a ili novi pijun u igri, nego "gospodari novca" ili "gospodari haosa-judeo centralni bankari koji kontrolišu obe "strane" u ratu.

 3. padre says:

  Ja mislim, dabi naslednik teško bio stari!

 4. Beli Orao says:

  Ништа се неће мјењати и овај ће да слуша Американце као и предходника, своје мишљење неће ни овај имати !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u