НАТО ОФИЦИРИ СТИГЛИ У СРБИЈУ: Имају само један задатак

NATO OFICIRI STIGLI U SRBIJU: Imaju samo jedan zadatak

14 oktobra 2019

Grupa vojnih stručnjaka NATO-a stigla je u Srbiju 12. oktobra u okviru poslednje faze procesa obuke Vojske Srbije, zasnovanog na NATO modulu za obuku, pod nazivom „Koncept operativnih sposobnosti — evaluacija i izveštavanje“, saopštila je Kancelarija NATO-a za vezu u Beogradu.

Program će se odvijati tokom ove nedelje u vojnoj bazi „Jug“ kod Bujanovca, a cilj je da inženjerska četa kao četvrta po redu jedinica Vojske Srbije bude deklarisana kao potpuno sposobna za delovanje po NATO standardima i procedurama.

Te standarde i procedure priznaju Ujedinjene nacije i Evropska unija u svojim mirovnim operacijama. Doprinos Srbije u tim misijama je veoma cenjen.„Koncept operativnih sposobnosti — evaluacija i izveštavanje“ je mehanizam u okviru „Partnerstva za mir“, u kojem je Srbija među najaktivnijim učesnicima i kroz koji se jedinice oružanih snaga zemalja partnera NATO-a obučavaju i ocenjuju u skladu sa standardima te vojne alijanse.

Taj proces omogućava unapređenje operativnih sposobnosti NATO partnera pojedinačno, uključujući i Srbiju, kroz blisku vojnu saradnju s NATO-om.

Kao rezultat programa „Koncept operativnih sposobnosti — evaluacija i izveštavanje“ do sada su tri jedinice Vojske Srbije sertifikovane kao potpuno obučene za učešće u međunarodnim mirovnim misijama.

Taj mehanizam služi kao važan okvir za zajedničke vežbe i različite vidove obuke vojski Srbije i članica NATO-a.

To je jedan od brojnih uspešnih mehanizama saradnje koji su razvijeni između Srbije i NATO-a i doprinosi jačanju kapaciteta Vojske Srbije, saopštila je Kancelarija NATO-a za vezu u Beogradu.

KOMENTARI6 komentara

 1. Gardista says:

  Bas su se potrudili da nas vojno ojacaju prodajom i topljenjem vojne imovine. Kome bre treba ta sertifikovana sprdacina. Eno vam siptari pa neka mlate praznu slamu, nas pustite da vezbamo za buduci s 400.

 2. teoretičar says:

  haha...put u NATO je popločan diplomama, pohvalama i poljupcima napuštenoj i zapuštenoj srpskoj vojsci. Mamini sinčići će svršavati od sreće i ponosa. I uskoro ginuti za NATO kao srpski heroji. Jeste, narod će ih žaliti ali neće slaviti. Mada će narod većinom biti uskraćen za saznanja kada budu ginuli. To je taktika koja se pokazala ispravna u Americi pa je usvojili i Rusi koji danas kao i Ameri skrivaju svoje žrtve ko žaba noge a uskoro će to biti slučaj i u Srbiji. Štas tu može, kad smo plagijati.

  • Kosovac says:

   @ teoretičar, …..Malo obraćamo pažnju na činjenicu da srpska vojska koja je potčinjena NATO oficirima, mora i da sledi njihova naređenja. Na primer, da se bori protiv unutrašnjeg neprijatelja – naroda Srbije, ako se za to ukaže neophodna humanitarna potreba.

   • teoretičar says:

    Na kraju ćemo se boriti prvo protiv svojih mladića i ubijati ih bez milosti. Neke stvari mi nisu baš najjasnije ali prošli smo janičare već jednom. Došli opet. Kao preslikano. Ponekad mi dođe da vrištim ili da opašem dinamit oko sebe. Džaba, ima ih previše u Srbiji a ja nisam taliban. Psihologija avganistanskog naroda i srba je kao Bog i šeširdžija. Jedini pravi borci danas su talibani. Avganistanske majke ih rađaju već skoro ceo vek, a ne kao srpske i kurdske majke koje rađaju sve neke svilene ratnike. To je mentalitet slobode i pravde. Janičari karzaija ginu u Avganistanu svaki dan. Naše majke danas rađaju samo karzaji janičare.

 3. Kosovac says:

  NATO oficiri stigli u Srbiju. …..Da dovrše obučavanje svoje vojske. Završna faza obuke se sastoji u političkoj nastavi i proveri moralno-političke sposobnosti srpske NATO vojske finansirane iz budžeta Srbije. Onu pravu vojničku obuku je srpska vojska već uspešno završili u bazi „Jug“ kod Bujanovca, videli smo onomad reportažu. Čak su i savladali obuku iz rasturanja demonstracija sa specijalnom opremom. One će da popunjavaju trupe NATO pakta koje su raspoređene pri Ujedinjenim nacijama.

 4. persida says:

  Sve pod pkroviteljstvom Acike Velicanstvenog, novog sveca Srpske pravoslavne crkve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *