NATO OPET UBIJA DECU: Petoro mrtvih u Avanistanu

NATO OPET UBIJA DECU: Petoro mrtvih u Avanistanu

5 oktobra 2013

Nato_awacsKako su smejali smrt po SRJ 1999. godine, tako su junaci NATO nastavili to da rade širom sveta, naročito u Avganistanu, gde je u poslednjem vazdušnom napadu ovog vojnog saveza stradalo petoro civila, od čega troje dece, a svi uzrasta od 12 do 20 godina. Nesrećna deca i mladići su poginuli u napadu NATO-a u provinciji Nangarhar, na istoku Avganistana, saopštili su lokalni zvaničnici.

„Pet civila, uzrasta od 12 do 20 godina, u petak je oko 23 časa bilo u lovu na ptice na oko osam kilometara od Džalalabada, glavnog grada provincije Nangarhar, kada je usledio vazdušni napad“, izjavio je portparol provincijske policije Hazrat Husein Mašrekival, dodavši da su tela poginulih mladića prebačena u bolnicu u Džalalabadu.

Snage NATO-a saopštile su da je istraga u toku i da za sada nemaju informacija o civilnim žrtvama.

Vazdušni napadi NATO snaga u kojima stradaju civili razlog su velikog nezadovoljstva avganistanskog predsednika Hamida Karzaija prema međunarodnim snagama Isafa.

Karzai je u februaru zabranio avganistanskim vojnim snagama da pružaju podršku NATO avijaciji, pošto je u vazdušnom napadu u provinciji Kunar ubijeno desetoro žena i dece.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *