НАТО ОПСЕДНУТ ПУТИНОМ: Умислили да Русија хоће ВЕЛИКИ РАТ!

NATO OPSEDNUT PUTINOM: Umislili da Rusija hoće VELIKI RAT!

30 avgusta 2018

NATO je danas saopštio da velike vojne vežbe Rusije i Kine narednog meseca pokazuju da je Moskva i dalje fokusirana na sukob velikih razmera, prenosi AP.Navodi se da je iz Alijanse saopšteno da vežba „Vostok 2018“, koja je u javnosti predstavljena kao najveća od vremena Hladnog rata, „pokazuje fokus Rusije na izvođenje sukoba velikih razmera“.

AP navodi da će u ovoj vojnoj vežbi u centralnom i istočnom delu Rusije učestvovati oko 300.000 pripadnika ruskih trupa. Navodi se da je kineska državna agencija Sinhua objavila da Kina planira da na vežbu pošalje 3.200 vojnika i oko 900 jedinica naoružanja.

NATO je naveo da se ovo uklapa u sliku „samouverenije Rusije koja značajno uvećava vojni budžet i vojno prisustvo“.

AP navodi da NATO i dalje nije odlučio o pozivu Moskve da posmatrači Alijanse dođu na vežbu koja se održava od 11. do 15. septembra.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad says:

    rusija se sprema za veliki rat ako treba , i zato u NATO galame jer misle da su uspavali "ruskog medveda" i da mogu da se igraju bitzkriega, ali ovoga puta teško da će preći rusku državnu granicu samo ako probaju neki novi pohod na istok.Ove vežbe su provera borbenih spostobnosti i poruka rusije da se ne plaše rata i da su spremni, a NATO mož da proba ali im ne savetujem to :)Pogotovo sitnoj buraniji u toj alijansi oni će prvi da gore.

  2. Velika Metla says:

    Da,da,Rusija hoće rat,pa je dopremila onoliku vojsku na granice nacističke amerike! Priča za graDžane,ddebile,nnacističke amerike! Ovakva laž može proči SAMO kod tih rretarda od graDžana njihovih,i kod šiptogorskog premijera Markovića-lajave kkučke!

  3. Miraš says:

    Ko je ovde lud? Kad NATO orgsnizuje vojne vežbe na granicama Rusije onda je to normalno, a kad Rusija organizuje vojne vežbe i to na teritoriji koja je baš daleko od država članica NATO alijanse oda je to problem?! Npr. NATO od 2010 održave godišnje vežbe "Udar sablje! (Saber strike) sa fokusom na baltičke zemlje Estonija, Letonija i Litvanija. Ove godine održali su te vežbe sa 18.000 vojnika iz 19 zemalja koje su uglavnom članice NATO-a. Ove godine učestvovao je i Izrael koji nije članica NATO-a. Rusija je ubedljivo najveća država sveta te kad ona organizuje vojne vežbe sem tehnike mora biti i veći broj vojnika. Spram sveca i tropak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *