НАТО пакт одговорио ПУТИНУ!

NATO pakt odgovorio PUTINU!

20 februara 2019

NATO smatra da su neprihvatljive ruske izjave u kojima se preti saveznicima, rekao je portparol Alijanse agenciji TASS, komentarišući obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina Federalnoj skupštini.

„Izjave u kojima se preti napadima na članice Alijanse su neprihvatljive. Pozivamo Rusiju da se fokusira na poštovanje Međunarodnog sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa. NATO je odbrambena alijansa koja je spremna da brani sve svoje članice u slučaju bilo kakve opasnosti. Mi ne želimo novu trku u naoružanju i saveznici su u više navrata pozvali Rusiju da uništi svoje rakete srednjeg dometa“, rekao je portparol Alijanse.Putin je danas tokom obraćanja Federalnoj skupštini izjavio da Vašington sam narušava Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, lansirajući rakete srednjeg dometa i razmeštajući u Rumuniji i Poljskoj lansirne uređaje, a zatim „traži opravdanja i označava krivce“.

Putin je ponovo istakao da Rusija neće prva razmeštati rakete u Evropi, ali je naveo da će, ukoliko Vašington bude razmestio u Evropi rakete srednjeg i kratkog dometa, Rusija biti prinuđena da preduzme simetrična i asimetrična dejstva.

On je naglasio da bi rusko naoružanje u takvom slučaju moglo da bude upereno ne samo ka onim teritorijama koje za Rusiju predstavljaju direktnu pretnju, nego i ka onim teritorijama na kojima se nalaze centri za usvajanje odluka o upotrebi pretećih raketnih kompleksa.

(SRNA)

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad2 says:

  koliko vidim putin je rekao da će odgovoriti AKO BUDE RUSIJA NAPADNUTA, a nije rekao da će bilo koga napasti, stvarno potpuno izvrtanje činjenica i izmišljanje izjava.Ovi iz NATO IZMIŠLJAJU STVARI i to je veoma opasno, ne zbog izmišljotina, nego zato što pokazuje mindset tih ljudi.Oni jednostavno ne žele ni da čuju ništa od onoga što ne odgovara njihovim projekcijama, oni su jednostavno od svega "čuli" da putin hoče da ih napadne:) iako čovek to uopšte nije ni jednom rečenicom izjavio.Znači jasno i glasno je rekao UZVRATIĆEMO i jasno je objasnio KAKO če uzvratiti, ali onima koji misle da od poljske, ukrajine i rumunije naprave poljanče i da sami kao podstrekači i planeri sukoba prodju nekažnjeno je jasno rečeno da će i oni PLATITI CENU i TO PUNU CENU zabave na ruskom ringišpilu. TO je ono što i treba reći i zapadnoj evropi i USA s kanadom australijom i n. zelandom.Ta koalicija mora da shvati da neće biti rata u rusiji sa poljskim vojnicima i rumunskim raketnim silosima i da će ono to samo a gledaju na CNN, imaće uživo doživljaj i oni, i to im je putin reako jasno i glasno.Državnički,pametan i ozbiljan potez putina i rusije.Sad je na ekipi sa zapada red da razmisle šta hoće i da li mogu to da urade a naročito je bitno da konačno imaju CENU pred očima, cenu napada na rusiju.

  • Velika Metla says:

   Milorad2,zato što njihove pres-titutke pišu šta one hoće,a ne ono šta im sagovornik odgovori,im je Lavrov i odbio odgovoriti na pitanja! Rekao im je "šta god da vam kažem vi ćete napisati šta vi hoćete! Pišite."

 2. Miraš says:

  Zašto li se "dobrica" NATO našao pogodjenim i uvredjenim? Celokupna politika SAD, a time i NATO-a uperena je protiv Rusije i ne samo protiv Rusije. nego i protiv drugih zemalja. Ali dobili su jasan i čvrst odgovor iz Rusije. Nakon završetka prethodnog Hladnog rata 90-tih godina prošlog veka u kome je izgubio bivši SSSR, praktično najveći gubitnik je bila sadašnja Ruska Federacija, odmah je krenula Nova velika igra - za osvajanje cele Evroazije i pod vodjstvom SAD, NATO-a i naravno u to je uključena i EU. Nova velika igra /Novaя Bolьšaя igra) obuhvata vojna, ekonomska i politička sredstva za osvajanje. Otuda toliko ratova pretežno duž južnih granica Evroazije, a vidimo i ekonomske ratove sanakcijama protiv više država. Ko bude vladao najvećim svetskim kontinetom vladaće čitavim svetom, na početku tako su smatrali da će to biti izuzetan posao za najizuzetniju svetsku naciju možda za ceo 21 vek.

 3. Samoljot says:

  Zapadni političari se trude da pokažu kako ne razumeju šta im je Putin poručio. Bez ikakve potrebe NATO gomila naoružanje oko ruskih granica preteći time ruskoj bezbednosti, ali im odlučan odgovor na takva ponašanja ne paše. Nije vljda moguće da NATO prodre do srca Sibira a da Rusi na to sve ćute, Rusku udar je moguć samo ako pretnja zapada pređe sve granice mirnog ponašanja. Nije vljda da će Rusi verovati podmukloj anglo-amerikanskoj politici da će pokušati da love vrapce na ruskoj teritoriji. Odgovor je adekvatan, pokušate li da udarite naš udar će biti mnogo žešći od onoga što možete očekivati. Svako ko normalno razmišlja shvatio je da je Rusija spremn a da se brani žestoko.Tu stojijedno, ALI, to je pretnja nama sa zapada. I dok NATO čačka tamo gde mu mesto nije dobija odgovor od kojeg su mu se zubi stisli. A da se scena sve više zakuvava pokazuje nam stanje u Ukrajini Porošenkovim ratnim pokličima i lažnom uzbunom. Njemu izmiče tlo pod nogama, naslediće ga neko drugi možda umniji i razumnji, ne daj bože gori od Porošenka. To se zapadu ne bi svidelo, izmakla bim se šans a da stvaraju sve trvrđe uporište na tim granicama Rusije.Putin nam je svima poručio da je unutrašnja politika rusije orijentisana na očuvanje nacije i stvaranja uslova za bolji život u Rusiji.To treba pozdraviti i radovati se takoj čovečnosti.

 4. Miraš says:

  NATO je najveće zlo koje je moglo zadesiti Evropu. Stav NATO-a, a to je i stav SAD-a, o navodnom ruskom kršenju Sporazuma o uništenju raketa srednjeg i kratkog dometa izgleda otprilike ovako: „Nemamo dokaze, ne želimo da dođemo da vidimo vaše dokaze, ali svakako Rusija je kriva…“ ... Kako će Rusija pouzdano i blagovremeno znati: da li je, kad je i gde sve u Evropi je Vašington razmestio rakete srednjeg i malog dometa? Naravno pre nego što budu ispaljene.

 5. al kapone mladji says:

  ne razumem zasto se truditi analizirati svaku rec NATO agresora, kada je jasan cilj, a to je uspostaviti dominaciju u svakom smislu na svakom mestu po svaku cenu!

 6. padre says:

  E pa vi se pripremite na neprihvatljivo, da ne kažem neuhvatljivo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *