НАТО ПАКТУ БЕЗ ТУРСКЕ ПРЕТИ РАСПАД: Ердоган открио о чему је причао на самиту, тврди да га је алијанса оставила на цедилу

NATO PAKTU BEZ TURSKE PRETI RASPAD: Erdogan otkrio o čemu je pričao na samitu, tvrdi da ga je alijansa ostavila na cedilu

22 juna 2021

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da bi se NATO, bez Turske, suočio sa preprekama koje bi dovele u pitanje opstanak Alijanse.

– Bez Turske NATO bi bilo teško ne samo da očuva svoju snagu, nego i da opstane. Turska u potpunosti ispunjava svoje obaveze. Ona priznaje značaj očuvanja NATO bez obzira što je bila ostavljena na cedilu u vreme kada joj je podrška bila najpotrebnija – rekao je turski predsednik u televizijskom obraćanju komentarišući prošlonedeljni samit NATO.

Prema njegovoj oceni, Alijansa nije uspela da pokaže snažnu volju koja se od nje očekivala u regionalnim krizama, od Iraka, preko Sirije i palestinskih teritorija do Libije.

– Tokom samita mi smo još jednom ukazali da je stav „loši teroristi, dobri teroristi“ pogrešan – rekao je Erdogan i dodao da očekuje iskreniji i jači doprinos NATO u borbi protiv Radničke partije Kurdistana na južnim granicama zemlje.

Ta stranka je zabranjena u Turskoj.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *