НАТО ПОДИГАО АВИОНЕ

NATO PODIGAO AVIONE

8 jula 2024

Vazduhoplovstvo Poljske i savezničkih zemalja po drugi put je podiglo avione u poslednja 24 sata, navodno zbog „intenzivnih dejstava Ruske Federacije“, saopštila je Operativna komanda oružanih snaga te države na društvenoj mreži Iks.

„U jugoistočnom delu zemlje može se pojaviti povećan nivo buke pošto su poljski i saveznički avioni počeli da lete u vazdušnom prostoru,“ piše u saopštenju komande.Navodi se da je „dalekometna avijacija Ruske Federacije ponovo započela raketne napade na Ukrajinu“, zbog čega su „pokrenute sve neophodne procedure da se obezbedi bezbednost poljskog vazdušnog prostora“.

„Operativna komanda Oružanih snaga stalno prati situaciju i spremna je da odmah odgovori na pretnje“, dodaje se u saopštenju.

Poljska poslednjih meseci redovno objavljuje takve poruke i vreme njihove objave se obično poklapa s upozorenjem o vazdušnom napadu u Ukrajini.

Istovremeno, pojedini ukrajinski mediji preneli su informacije da se u Kijevu čuju eksplozije nakon oglašavanja sirene za vazdušnu opasnost. Nakon eksplozija, prema pisanju medija, na nekoliko mesta videli su se stubovi dima.

Povodom cele situacije oglasila se i energetska kompanija DTEK, koja je na svom kanalu na Telegramu napisala da je došlo do uništenja ili oštećenja tri trafostanice.

„Kijev. Tri trafostanice DTEK-a su potpuno uništene ili oštećene. Oštećena je i električna mreža. Radnici su već izašli na teren“, navodi se na Telegramu na kanalu DTEK-a.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Hrvacki bolesnici sa Aldebaram planete says:

    Auuuuuuuu, digli su avione, zamisli...znači poljaci se digli na zadnje noge 😂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *