NATO PORUČUJE CRNOJ GORI: Zaboravite bombardovanje 1999. godine

NATO PORUČUJE CRNOJ GORI: Zaboravite bombardovanje 1999. godine

10 septembra 2014

nato crna goraPoput drugih zemalja koje kucaju na vrata NATO, tako su i crnogorske vladajuće strukture i partije dobile preporuke i smernice od ove vojne mašinerije za stvaranje atmosfere kojom se omogućava „meko“ prihvatanje ulaska države u Severnoatlantski savez.

Portali i mediji u Podgorici došli su do ovog dokumenta, pa iako na njemu stoji oznaka „poverljivo“, pustili su ga na uvid. U preporukama se, između ostalog navodi i da Crna Gora ne treba da se oseća krivom za bombardovanje SRJ 1999. godine!

Naprotiv, NATO intervencija je bila reakcija na politiku bivše vlasti SRJ, na šta Crna Gora nije mogla uticati. Većina građana Crne Gore bila je protiv te politike, ali i protiv intervencije NATO. Političke odluke koje je Crna Gora preduzela 1999. godine bile su jedino ispravne. Vreme je to potvrdilo. Crna Gora ne prihvata manipulacije i optužbe sa ciljem da se napravi lažni osećaj krivice. Naprotiv. Možemo da budemo ponosni što smo zaštitili državu od uništenja i masovnih ubistava, a i što je mir u Crnoj Gori očuvan – ističe se između ostalog u smernicama NATO koje su predate Podgorici.

Odsek za javnu diplomatiju NATO upozorava da se ne prihvati provera narodne volje o pristupanju tom savezu, nego da se ona donese u parlamentu. NATO „podučava“ Podgoricu koje sve aktivnosti da sprovede ne bi li podigla nivo javne podrške za pristupanje Crne Gore u taj savez predlažući sedam koraka.

Prvi – povećati nivo informisanosti građana o NATO. Drugi – sniziti nivo emocija do mere da omogućava racionalno merenje argumenata za i protiv. Treći korak je smanjenje broja građana koji su neopredeljeni po pitanju članstva Crne Gore. Četvrti predviđa da se raznim metodama utiče na protivnike članstva, a peti da se, u svakodnevnom kontaktu, dodatno poveća motivacija kod onih građana koji podržavaju ulazak u tu alijansu. Šesti korak predviđa pojačanu medijsku kampanju, a sedmi dodatno kreiranje javnog mnjenja.

Planirano je da fokus NATO propagande bude na neopredeljene, kao i one koji nisu tvrdo protiv ulaska u Alijansu.

KO JE POSLODAVAC

– Čemu članstvo u NATO, ako se njime, u političkom smislu, gubi suverenitet ne samo nad vojskom nego i nad teritorijom – kaže za „Novosti“ prof. Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. – U Ustavu piše da je Vojska CG čuvar njenog suvereniteta. Ko je onda njen poslodavac, Ministarstvo odbrane ili NATO? Referendum je jedino rešenje, jer u suprotnom ćemo imati probleme u Crnoj Gori, možda i sukobe. Narod je većinski uz Rusiju koja mu je stvarala državu kroz vekove i pomagala da opstane i ostane u ovim balkanskim gudurama.

KOMENTARIJedan komentar

  1. niki says:

    Srbi treba da destabilizuju Crnu Goru jer su vecina,a ovi sto se zovu Crnogorci i sto manipulisu vecinu sa siptarima posle toga mogu samo da masu usina.A sa slobodnim izlazom na more i Srbija je oslobodjena jer nece biti zatvorena i izolovana.Ako ovi uspeju da sacuvaju mir i udju u NATO Srbija nema izlaza onda i mora uci u ovu zlocinacku organizaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *