НАТО ПРАВИ БАЗУ НА СРПСKОЈ СВЕТИЊИ! Полигон за злочине!

NATO PRAVI BAZU NA SRPSKOJ SVETINJI! Poligon za zločine!

3 avgusta 2019

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da se na Sinjajevini ne sme uspostaviti vojni poligon jer bi to zatrovalo i uništilo tu svetu planinu.

On je rekao i da vlast planira da je da u ruke naslednicima naci-fašizma.Amfilohije je na Sinjajevini potpisao peticiju kojom se traži da ta planina bude proglašena za park prirode i da se odustane od uspostavljanja vojnog poligona na njoj, saopšteno je iz NVO „Sačuvajmo Sinjajevinu“.

Kako dodaje, današnja vlast hoće da oskrnavi ovu svetu planinu.

– Kosovo i Metohija su zatrovani uranijumom, a vlast hoće isto da uradi Sinjajevini, da zatruju zemlju i vodu. Hoće da je daju u ruke okupatorima, naslednicima naci-fašizma – rekao je Amfilohije.

Kako navodi, oni hoće Sinjajevinu da pretvore u „poligon za zločine“.

– Zar zbog toga postoji vlast u Crnoj Gori? Narode, imate blagoslov da branite ovu planinu, da se ne skrnavi i da ne krenu odavde novi zločini kao što kreću od Bondstila. Nadam se u Boga da će ovi naši što su na vlasti da shvate da to nije čast i dostojanstvo Crne Gore. Besčašće je da se dozvoli da se ovde uspostavi vojni poligon. Na ovom mestu mora da se kaže istina Božija – poručio je mitropolit crnogorsko-primorski.

Crnogorska Vlada planira da na delu planine Sinjajevine bude vojni poligon za vojne vežbe, a, kako je Crna Gora članica NATO-a, to bi podrazumevalo i da njihovi vojnici mogu da vežbaju na toj planini. Tome se oštro protive pojedini građani koji su osnovali NVO i koji sakupljaju potpise da se sačuva Sinjajevina.

KOMENTARI2 komentara

  1. Tak vam je to dečeci mali says:

    Ohhh , kako vam je muka , otkad vas srbijance nitko ništa ne pita i radi po svome , pa čak nit "drugo oko u glavi". Pobjeglo vam "desno oko u stranu" , pa sad bauljate po svijetu razroki.Budući da ne vidite dobro , ne možete nit razumijeti ..., zašto Crna Gora postaje veći saveznik i prijatelj Hrvatskoj , nego što je Srbiji ikada bila. Tak vam je to dečeci mali....

  2. Slobodanka says:

    Milo je reciklirani kvisling Sekula Drljević. Drljević je nakon okupacije Jugoslavije 1941 godine odmah počeo da saradjuje sa italijanskim okupacionim vlastima u Crnoj Gori, a Milo ga je ohohaj nadmašio po kvislinškim godinama staža sa EU/NATO okupatorima. U celokupnoj istoriji države Crne Gore teško da će se naći lošiji i ružniji vladar od Mila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *