НАТО ПРЕТИ СРБИЈИ: Зажалићете због…

NATO PRETI SRBIJI: Zažalićete zbog…

3 maja 2018

Zažalićete ako budete istraživali posledice bombardovanja i upotrebe osiromašenog uranijuma tokom vojne akcije protiv SR Jugoslavije 1999. godine. Ovo je suština pretnje koju je NATO preko diplomatskih kanala uputio vlastima u Srbiji nakon što su saznali da je u planu formiranje koordinacionog tela i nacionalne laboratorije za istragu zločinačke akcije.

Prema informacijama, čelnike Alijanse, koju trenutno sa mesta generalnog sekretara predvodi Norvežanin Jens Stoltenberg, razbesnela je najava da bi neka država, prvi put otkako je osnovan na NATO, mogla bi da otvori istragu o posledicama njihovih dejstava. Još više im smeta mogućnost da naučni dokazi o tome budu predstavljeni svetu.

Uoči praznika ministar ekologije Goran Trivan i zvanično je obelodanio ono što je NATO još ranije saznao, da će se naša zemlja ozbiljno upustiti u istraživanje posledica bombardovanja i da će za to biti angažovan tim stručnjaka pod koordinacijom države.– Srbija će biti jedna velika laboratorija, a sve što bude nedostajalo od opreme biće nabavljeno iz budžeta tri ministarstava – ekologije, odbrane i zdravlja – rekao je Trivan i dodao da će država nastojati da istraživanja sprovede i na KiM, jer kaže, osiromašeni uranijum ne pravi razliku među nacijama.

Trivan navodi da će sudbina italijanskih vojnika koji su masovno obolevali od raka i umirali na Kosovu biti jedan od ključnih aduta u otkrivanju istine o osiromašenom uranijumu iz NATO bombi.

Onkolog Slobodan Čikarić kaže da će NATO blokirati istragu na svaki način.

– NATO lobi radi svoj posao tajnim kanalima, žele da zataškaju zločin i imaju jasne smernice kako da nas u tome zaustave. Međutim, do nas je da kvalitetno svoj posao i upoznamo svet sa dokazima – jasan je Čikarić.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  A sad pošto je Kim napravio A-bombu vi natovski ološu bi ste da pregovarate sa njime? Da je Srbija napravila A-bombu ne bi ste nam ni privirili! Kad tad će se narod nagledati vaše propasti!

 2. Nikanor says:

  Obzirom da o pretnji piše Vućićev list Srpski Telegraf pretpostavljam da je ta pretnja preneta lično njemu, ili on posredno daje do znanja javnosti da od istraživanja posledice bombardovanja municijom sa osiromašenim uranijumom neće biti ništa. Da je on bio za to da se sazna istina o tom zločinu ne bi u Beograd doveo Tonija Blera i Gerharda Šredera koje je Okružni sud u Beogradu, presudom Kb.381/2000, od 21. septembra 2000. godine, osudio na jedinstvene kazne zatvora od po 20 godina zbog ratnog zločina nad SRJ, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud nakon petooktobarskog puča. Već i vrapci na grani znaju da je suprugu prvooptuženog Bila Klintona podržao na predsedničkim izborima, plaćajući njihovoj fondaciji dva miliona dolada iz džepova opljačkanih penzionera. Mogao je svih 14 optuženih dovesti u Beograd da se keze srpskom narodu u lice, kao što mu se i on kezi neskrivenom namerom da protivustavno prizna nezavisnost dela okupirane teritorije Republike Srbije. Upravo se sa te namere želi skrenuti pažnja javnosti u Srbiji, kao što uvek čine njegovi listovi Informer i Srpski Telegraf, koje finansiraju građani Srbije, najbednije države u Evropi.

 3. zlatko says:

  Mi to moramo da istražujemo, hteli-ne hteli radi svog biološkog opstanka. Nama se ono svakodnevno nameće kroz bolesti, naročito teške i kancerogene, koje haraju po čitavoj zemlji. Obavezni smo i prema potomstvu koje se tako jadno i ozračeno radja sa sve manjim biološkim potencijalima. Ne vrede pritisci. Jedino što mi eventualno možemo da učinimo jeste da nakon sprovedenih svih istraživanja odustanemo od tužbe protiv zemalja NATOa. Sve ostalo MORAMO.

 4. Trifun says:

  Zavijorice se ruska zastava u srcu NATO-EU Rajha!! Platice zlocinci kukavicki za sve. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *