НАТО ПРИСЛУШКУЈЕ ДРЖАВНИ ВРХ: Влада Србије предузела хитне мере! ПРВО „ТЕНК СОБА“

NATO PRISLUŠKUJE DRŽAVNI VRH: Vlada Srbije preduzela hitne mere! PRVO „TENK SOBA“

15 oktobra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i bukvalno svi ministri su na meti NATO, koji prisluškuje ceo državni vrh Srbije, tvrdi Miroslav Lazanski, vojnopolitički komentator. Prema informacijama do kojih je došao Lazanski, operacija se vodi pod šifrom „Matriks 2“.

– Analitičari u BIA su ovu zapadnu operaciju, kodno ime „Matriks 2“, na vreme razotkrili, pa je članovima Vlade Srbije i preporučeno da što manje koriste mobilne telefone, dok važniji razgovori ubuduće moraju da se vode isključivo u tenk-sobi (pogledaj okvir) – navodi Lazanski.Prema njegovim rečima, cilj Alijanse i Jensa Stoltenberga, koji je na njenom čelu, jeste da Srbiju uvuku pod svoje okrilje.

– Srbija je danas poprište žestoke bitke za srca i umove naših građana, kako bi Srbija napustila status vojne neutralnosti i pristupila NATO, čime bi propao navodni pokušaj Moskve da se ovaj deo Balkana „finlandizuje“. Ko to ne prepoznaje, ili je politički slepac ili je glup ili je izdajnik – mišljenja je Lazanski.

DALEKO JE KRAJ

Ovaj vrsni poznavalac vojnih službi i delovanja upozorava da „Matriks 2“ još nije ni blizu kraja.

– „Matriks 2“ je delo stranih službi, ali se detalji o njoj još ne mogu iznositi u javnost, najpre zato što ona još nije sasvim okončana – kratko je poručio Lazanski.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže za Srpski telegraf da se do ovakvih informacija do kojih je došla BIA uglavnom dolazi putem razgranate špijunske mreže.

– Verujem da je BIA iskusno sprečila ovaj plan jer svaka služba ima svog Snoudena. Zahvaljujući operativcima iz naše agencije, otkriveno je da se telefoni državnika ne prisluškuju samo putem satelita, već određenim softverima, koji su nama još uvek nedostupni, a koji su mogli vrlo lako da se ugrade unutar državnih institucija – objašnjava Spasić.

PODMUKLA OPERACIJA

Kako ističe, BIA je u kratkom vremenskom periodu dala instrukciju državnim funkcionerima da obavljaju što manji broj razgovora putem mobilnih telefona, a da poverljive razgovore vode u posebnim sobama namenjenim za te svrhe.

– Činjenica je da u Vladi postoje određene prostorije u kojima mogu da se obavljaju najpoverljiviji razgovori, a da to niko ne čuje, odnosno ne mogu da se snime. To su tzv. mrtve ili tenk-sobe, koje naše specijalizovane službe izoluju na odgovarajući način. Obično su one unutar zgrade i ne izlaze na ulicu, kako se ne bi uhvatio signal – navodi Spasić.

Njegov kolega, kontraobaveštajac Ljuban Karan, ističe da BIA kao služba ima obavezu da nikad nikom ne veruje, već da sve mora da proveri.

– Vlade velikih sila, koje su kao po pravilu NATO članice, sumnjaju da je politika određenih država iskrena prema tom savezu, pa žele da provere da li je to jedna obična varka. Zato one nastoje da ovakvim tajnim metoda dokuče stvarno raspoloženje u državi, koje u našem slučaju i nije tajna već Srbija iskreno ne želi da uđe u NATO. Naša služba je odlično odradila posao sprečavanja ove podmukle operacije – zaključuje Karan.

Svilanović ukinuo diplomatsku šifru

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Goran Svilanović ukinuo je diplomatsko šifrovanje telefonskih poziva i razgovora, što je bio standard diplomatskih odnosa Jugoslavije do oktobarskih promena. On je veoma brzo posle 5. oktobra 2000. godine odlučio da poništi diplomatsku šifru između naše zemlje i zapadnih sila, tvrdeći da u novoj konstelaciji odnosa nas i Zapada nema više nikakvih tajni.

ŠTA JE TENK SOBA

– mrtva (gluva) soba koja se nalazi u zgradama najviših organa jedne države
– prostorija napravljena da se u njoj ne može prisluškivati i bezbedna je za komunikaciju
– funkcioniše kao Faradejev kavez jer blokira spoljašnje energetsko polje
– postoji još od 18. veka, kada su se u njoj pravili ratni planovi i vodili veoma poverljivi dogovori
– po pravilu ona mora biti izgrađena unutar zgrade, bez prozora koji gledaju na spoljašnjost
– u njoj se razgovori obavljaju lično, a telefonske veze obezbeđene su kriptozaštitom

(Republika)

KOMENTARI5 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  fafayte amerikanci i vi i Eu i NATO !

 2. raikkonen says:

  prislushkuju!?!?..shta ima da prislushkuju kad oni sami brifiraju..svilanovic, ta fukara ponistio kodove, pa shto ih ne uvede buzati?!?..dosovci izbacili rez. 1244 shto je ne vratite vi!?..samo laprdaju kako su zutaci predali zemlju a oni nista nerade da to promene..bagra izdajnicka!!..josh mi tu prosipaju koje kave lazi da ih prislushkuju!!..smradovi !!

  • test01 says:

   sta ima da prisluskuju kada idu na raport u strane ambasade a ponek cak i u Briel i USA. Pa vecina samog vrha vlade Srbije u stvari radi direktno za zapad i ispunjava njihove interese. Da pocnemo od ovih sto su pomenuti u ovom clanku...

 3. Rale says:

  Cela vlada Srbije sa sve Vučićem radi za njih,a oni ih kao prisluškuju...smejurija...

 4. Milan says:

  Pa predsednik je stalno na tv u mogu samo da uključe tv izgleda su njima interesantniji perverzni razgobori premijerke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *