НАТО СЕ ХИТНО ОГЛАСИО! ЕВО ШТА БИ ЗНАЧИЛА ПОБЕДА РУСИЈЕ У УКРАЈИНИ

НАТО СЕ ХИТНО ОГЛАСИО! ЕВО ШТА БИ ЗНАЧИЛА ПОБЕДА РУСИЈЕ У УКРАЈИНИ

10 јула 2024

На отварању тродневног самита НАТО у Вашингтону, његов генерални секретар Јенс Столтенберг рекао је да ће победа Русије у Украјини бити „највећа претња“ постојању западне војне алијансе.

„Зато не смемо дозволити да се то догоди. Победа Русије над Украјином довела би до јачања ауторитарних лидера у Ирану, Северној Кореји и Кини који подржавају Русију. Сви они желе пораз НАТО“.У наставку је признао да одлука о ширењу НАТО није била једноставна. Према његовим речим, алијанси је требало времена да процени да ли је НАТО спреман да „отвори своја врата“.

Столтенберг је открио да је постојала забринутост да ће „ширење ослабити НАТО и испровоцирати Москву“.

„Исход сукоба у Украјини – закључио је генсек алијансе – дефинисаће глобални безбедносни систем деценијама. Државе чланице НАТО зато треба да активније подржавају Украјину на бојном пољу“.

Западни медији преносе да у нацрту завршне декларације вашингтонског самита алијансе пише да се улазак Украјине у НАТО „може описати као неповратан“.

А да су неки од учесника расправе о тој формулацији указивали да се та реч може користити у „симболичком смислу“.

(Факти)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Hrvacki bolesnici sa Aldebaram planete says:

    Džeba se odupirete i trošite resurse a ionako ste falični i čemerni u svemu, kako u pogledu resursa, proizvodnih kapaciteta i stanju ekonomija, to će vam se ionako dogoditi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u