НАТО СЕ ХИТНО ОГЛАСИО! ЕВО ШТА БИ ЗНАЧИЛА ПОБЕДА РУСИЈЕ У УКРАЈИНИ

NATO SE HITNO OGLASIO! EVO ŠTA BI ZNAČILA POBEDA RUSIJE U UKRAJINI

10 jula 2024

Na otvaranju trodnevnog samita NATO u Vašingtonu, njegov generalni sekretar Jens Stoltenberg rekao je da će pobeda Rusije u Ukrajini biti „najveća pretnja“ postojanju zapadne vojne alijanse.

„Zato ne smemo dozvoliti da se to dogodi. Pobeda Rusije nad Ukrajinom dovela bi do jačanja autoritarnih lidera u Iranu, Severnoj Koreji i Kini koji podržavaju Rusiju. Svi oni žele poraz NATO“.U nastavku je priznao da odluka o širenju NATO nije bila jednostavna. Prema njegovim rečim, alijansi je trebalo vremena da proceni da li je NATO spreman da „otvori svoja vrata“.

Stoltenberg je otkrio da je postojala zabrinutost da će „širenje oslabiti NATO i isprovocirati Moskvu“.

„Ishod sukoba u Ukrajini – zaključio je gensek alijanse – definisaće globalni bezbednosni sistem decenijama. Države članice NATO zato treba da aktivnije podržavaju Ukrajinu na bojnom polju“.

Zapadni mediji prenose da u nacrtu završne deklaracije vašingtonskog samita alijanse piše da se ulazak Ukrajine u NATO „može opisati kao nepovratan“.

A da su neki od učesnika rasprave o toj formulaciji ukazivali da se ta reč može koristiti u „simboličkom smislu“.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Hrvacki bolesnici sa Aldebaram planete says:

    Džeba se odupirete i trošite resurse a ionako ste falični i čemerni u svemu, kako u pogledu resursa, proizvodnih kapaciteta i stanju ekonomija, to će vam se ionako dogoditi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *