NATO se narugao Srbiji na Dan žalosti

NATO se narugao Srbiji na Dan žalosti

26 maja 2014

Boris AleksicPiše: Boris Aleksić

Pripadnici ruskog ministarstva za vanredne situacije prvi su se odazvali pozivu za pomoć koji je 15. maja po podne uputila republička vlada zbog poplava koje su zadesile Srbiju. Oni su se ukrcali u specijalni avion i već su 16. maja ujutru bili u Nišu odakle su hitno prebačeni u Obrenovac gde je situacija bila najteža jer je grad polako počeo da nestaje u vodenoj stihiji. Stiglo je ukupno 79 ljudi sa najsavremenijom tehnikom za spasavanje. Rizikujući svoje živote ruski spasioci su izvukli 2.262 ljudi, od čega 604 dece. Ruska pomoć je ocenjena kao najbrža i najznačajnija. Vojska koja je do sada pružala najveću pomoć građanima čije su živote ugrožavale elementarne nepogode nije kao ranije mogla da pomogne unesrećenima. Savetnici iz NATO-a su pod plaštom reformi doprineli sakaćenju Vojske Srbije i njenom postepenom urušavanju. Inžinjerijske jedinice su ostale bez amfibija i druge tehnike koja je mogla da se iskoristi za spasavanje ljudi. Na svu sreću ruski specijalci za borbu protiv elementarnih nepogoda kao i spasilački timovi iz drugih zemalja priskočili su Srbiji u pomoć. Međutim dok su Rusi spasavali građane Srbije srpski vojnici su učestvovali u vojnim vežbama NATO pakta!

Severnoatlantski savez je tokom maja 2014. godine u nemačkom gradu Hohenfelsu okupio 4 hiljade vojnika iz „petnaest evropskih zemalja“. Prema zvaničnim izvorima u ovim ratnim igrama učešće su uzeli predstavnici oružanih snaga Albanije, Austrije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Gruzije, Mađarske, okupiranog Kosova, Litvanije, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovenije i Sjedinjenih država. Dok su se građani Srbije davili u poplavama pripadnici njihove vojske su rame uz rame sa šiptarskim teroristima uvežbavali zajedničke vojne operacije! Ko je bio zamišljeni neprijatelj u ovoj „simulaciji rata“ nije teško pretpostaviti. Najviši funkcioneri NATO pakta su već označili Rusiju kao svog najvećeg protivnika. „Posle dve decenije pokušaja da izgradi partnerstvo s Rusijom, NATO je danas prisiljen da Moskvu tretira više kao neprijatelja nego kao partnera“ izjavio je početkom maja zamenik generalnog sekretara Alijanse Aleksander Veršbou. U ovu kampanju su se uključili generalni sekretar Anders Fog Rasmuseni komandant NATO trupa u Evropi general Filip Bridlav, koji pokušavaju, svaki na svoj način da militarizuju Stari kontinent kako bi „ograničili moć Rusije“. Rasmusen obilazi brojne države tražeći sve veći novac za Severnoatlantski savez, dok Bridlav organizuje sve više vojnih vežbi u kojima se Alijansa priprema za sukob sa Rusijom. Krvoproliće koje je izazvao u Ukrajini služi NATO paktu kao izgovor da opravda svoje postojanje. Zbog toga su Rusiju i proglasili za neprijatelja.

Severnoatlantski savez je pokazao da su mu oružane agresije specijalnost i da ne odustaje od njih. U skladu sa tom doktrinom stravične poplave koje su zadesile Srbiju nisu naišle na ozbiljnu reakciju NATO pakta. Za razliku od Rusije Alijansa nije poslala pomoć i spasioce u ugrožene delove Srbije iako raspolaže sa odgovarajućim resursima. U Severnoatlantskom savezu postoje organizacioni delovi koji se bave vanrednim situacijama. Takođe NATO organizuje kurseve iz ove oblasti npr. u NATO školiu Oberammergau (Nemačka) i NATO koledžu za odbranu u Rimu. Na njima se raspravlja oodržavanju mira, kontroli naoružanja, sprečavanju širenja oružja za masovno uništenje, zaštiti životne sredine, vojno-civilnoj saradnji u slučaju elementarnih nepogoda, kao i evropskoj saradnji u oblasti bezbednosti. Pored toga, Srbija i SAD su izvodile zajedničke vežbe u cilju zaštite stanovništva od elementarnih nepogoda. Međutim, kada se Srbija našla u kritičnoj situaciji NATO i SAD nisu pomogli. Čak su našli način da se narugaju Srbima. Iako je u Srbiji proglašena trodnevna žalost zbog velikog broja nastradalih u poplavama, NATO je baš u to vreme održao skup u Beogradu pod nazivom „20 godina NATO politike otvorenih vrata“ sa kojeg je poručeno „život mora da se nastavi.“ Ironično nema šta, jer je upravo NATO zatirao život u Srbiji, dok njegov osiromašeni uranijum i danas ubija njene građane. Takođe u agresiji na SRJ Severnoatlantski savez je uništavao objekte i opremu Hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Možda je neko očekivao da će pomoć Srbiji stići iz „Bondstila“? Vojska SAD je na okupiranom Kosovu i Metohiji sagradila najveću vojnu bazu u svetu posle Vijetnamskog rata. Međutim „Bondstil“ nije namenjen spasavanju ljudi. Baza je izgrađena kako bi obezbeđivala dalji prodor SAD i NATO ka Rusiji. „Bondstil“ omogućava Vašingtonu da kontroliše Sredozemno i Crno more, kao i strateški važne pravce ka Bliskom Istoku, Severnoj Africi i Kavkazu. Takođe „Bondstil“ treba da štiti transport energenata iz Kaspijskog basena. Ministar energetike SAD Bil Ričardson je još 1999. godine izjavio: „Mi smo uložili značajnu sumu u Kaspijski region, i sada nam je veoma važno da se naftovodi i politika kreću u pravcu koji nama odgovara, jer je u pitanju energetska bezbednost Amerike“. Dakle namena vojnih instalacija SAD i NATO u Evropi je da omoguće pljačku i transport prirodnih resursa kao i kažnjavanje neposlušnih, a ne spasavanje ugroženih ljudi. Čak je i aktuelna doktrina Alijanse tako napisana da vanredne situacije u njoj služe kao izgovor za moguće vojne intervencije.

NATO pakt je svoje zločinačko lice odavno pokazao u srpskim zemljama. Njegov odnos prema Srbiji i RS koje su pogodile nezapamćene poplave samo je potvrdio da se Severnoatlantski savez nije promenio.

(Fondsk.ru)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Nato se ruga, a narod ne veruje svojim očima i ušima, dok režim u Srbiji nezaustavivo gura Srbiju u nato pakao.

  2. Despot says:

    Bondstil je napravljen i da osigura siguran i bezbedan prolaz droge iz avganistana ka evropi. Nedavno je objavljeno da je proizvodnja droge u avganistanu, posle okupiranja istoga, povecana cak za dva ipo puta u odnosu na period pre okupacije avganistana. Niko nezna sta i koliko ulazi ili izlazi iz bondstila. To je droga sa kojom izmedju ostalog americke ubice finansiraju i svoje naoruzanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *