НАТО СПРЕМАН ЗА СУКОБ СА РУСИЈОМ

NATO SPREMAN ZA SUKOB SA RUSIJOM

16 februara 2021

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je Alijansa spremna kako za konfrontaciju sa Rusijom, tako i za saradnju, ali da sve zavisi od stava Moskve, piše španski list „Mundo“.

„Verujem da Rusiji treba poslati jasan signal – ako oni žele sukob, mi smo spremni. Ako oni žele da sarađuju, biće nam drago“, rekao je Stoltenberg, istakavši da je Alijansa spremna da „štiti svoje članice“.Prema njegovim rečima, dijalog sa Rusijom treba da se zasniva „na sili, na čvrstini“.

„Ali mi takođe treba da razgovaramo sa Rusijom. Među obuzdavanjem i dijalogom nema protivrečnosti. Čak i ako ne verujemo da odnosi sa Moskvom mogu biti bolji, treba da nastavimo da razgovaramo, jer je neophodno da se održavaju važne veze i odnosi“, rekao je on.

Stoltenberg je podsetio da su Rusi „njihovi susedi, da postoje interesi i da treba izbegavati incidente, posebno na granicama“.

„Kao norveški političar imam veliko iskustvo u radu sa Rusijom i znam da je to moguće“, konstatovao je on.

Ranije je Stoltenberg saopštio da će ministri odbrane država-članica NATO-a razgovarati o povećanju finansiranja vojnih aktivnosti Alijanse u blizini ruskih granica. Kako je rekao, namerava da predloži da se poveća finansiranje osnovne aktivnosti obuzdavanja i odbrane Alijanse.

KOMENTARI13 komentara

 1. Djordje says:

  Smece norvesko samo da rusi prdnu ima da vas odyvaju. Vi ste nahvece kukavice sa zapada samo vas huskaju degenerisani anglosaxsoni da vas pociste bacuske. To su najbolje osetili nemacki fasisti i pre njih snedlja francuski napoleon a srbima su bacyske prepustili da zgromimo Austrohungarekoje smo goloruki potikli do nogu iako su bili mnogo vise mnogobrojniji i mnogo bolje nsoryzani

 2. Srbski vitez says:

  Fašisti iz NATO-a bi trebali vrlo dobro da znaju da se sa Rusijom ne razgovara sa pozicija sile a ako su baš toliko željni da nestanu sa lica zemlje budu li po prešli crvenu liniju i nestaće. Rogozin je još pre pet-šest godina vrlo jasno rekao da Rusija može NATO da RAZLUPA za pola sata! Pa ko voli nek izvoli...

 3. M says:

  NATO spreman i za rat s Rusijom?!?Odnosno i za sve ono što iz toga proizlazi,tj.narušavanje lagodnpg života,u najmanju ruku!?!Oni se šale?USA je spremna za taj rat,a NATO puši njihovu priču-plan,pa će,ako taj rat počne,se i najesti govana,NATO i Rusija i Blistoku i šire,ali ne i USA,oni će biti daleko i smijati se,samo će slati oružje,opremu i vojnike ovdje,da zakure i održavaju vatru što duže,da se svi iscrpe i riknu ovdje,a oni ostanu sačuvani kao pobjednici,ili njihovi nadnacionalni gospodari tako,sklonjeni u neku svoju sigurnu zelenu oazu(Australiju,Južnu Ameriku,itd.)s svojom pameću,znanjem,skrivenim zlatom...,spremni za novi početak!

 4. SiNiša says:

  Uvek se, kada su ovi zlikovci u vestima, gorko nasmejem. Mesto im je u delu za razonodu.

 5. Gagi says:

  "Mi smo spremni da razgovaramo sa Rusijom". Niste spremni, nikada necete ni biti. Vasa spremnost je uvek bila oruzana propast. Vi ste jedino spremni na razgovor da Vam Rusija ustupi svoje prirodne potencijale i duhovnu sustinu. Da se ponizi Vama olosima i svetskim destabilizatorima. Nema toga a nikada nece ni biti, to su samo umne fantazmagorije totalno iscasenih i propalih mozgova. I danas ludujete za nevidjenom Ruskom umetnoscu, Faberzeova jaja su ostvarenje vasih kolekcionarskih snova jer tako nesto nikada niste imali. Evropska "umetnost" su lomace za nevin narod i progon "vestica", to je Vasa prica i "umetnost" koju ste ostvarili. Da bi neko pobedjivao i imao lepotu zivljenja, mora da ima Bozji "duh" sto Vi nemate. Sta Vi da pricate sa zivim Bogom na zemlji i o cemu, da Vam se Rusija preda i ponizi svog Boga u ime satane. Bice to mozda nekada...

 6. milorad 5 says:

  Ja ne znam dokle će ovaj stoltenberg svoje očigledno narkomansko ludilo da prodaje kao realnu i razumnu sliku BILO KAKVIH odnosa sa rusijom.Deluzionalni psihijatrijski slučaj TVRDI otprilike: "ajda da pucamo jedni na druge ali usput i da ćaskamo-to ne isključuje jedno sa drugim:)". TO je ono što je ovde izjavljeno,i samo totalni neizlečivi pacijent,može ovakve izjave da daje.Možda on zamišlja da je napoleon, ali on je napoleon samo dok je u ustanovi,van ustanove je on samo bolesni ludak kome se ljudi smeju ili ga žale u najboljem slučaju.Ovakve dve potpuno protivurečne izjave u jednoj rečenici kao što je on izvalio su zaista napor za mentalni sklop NORMALNIH i RAZUMNIH OSOBA,ali i najbolji psihijatri su savim načisto da mentalno poremećenog pacijenta ne treba ni pokušavati "razumeti" jer da je njih moguće razumeti oni bi se smatrali RAZUMNIMA i ne bi ih niko ni smatrao bolesnima i nerazumnima.Terapija ovakvih slučajeva se svode na POSREDNO razumevanje dogadjaja koji su doveli do deluzije i gubljenja razuma,direktni razgovori i čak pokušaji rezonovanja sa ovakvim bolesnicima su POGREŠNA TERAPIJA,treba ih pustiti da pričaju i pričaju i pričaju dok u njihovoj priči ne iskoče RAZUMNI DELOVI ako ih uopšte IMA.Od toga zavisi i oporavak pacijenta jer ima i NEIZLEČIVIH BRE a meni stoltenberg izgleda kao jedan od onih koji potpuno i neopozivo tonu u svoje iluzije i sopstvene snove.Ili je on lud, ili su oni koji mu naredjuju šta da kaže ludi, ali neko je tu lud sigurno.

 7. Rjurik says:

  Svi su spremni za početak. Al niko za kraj. Napoleon, Karlo V., Hitler.

 8. Miraš says:

  Iz pisma Pavla Anenkova ruskog kritičara i istoričara književnosti piscu Ivanu Turgenjevu od 25. avgusta 1876. godine: "Ne može biti (postojati) liberalna ličnost u Evropi, a da nije neprijatelj Rusije. Liberalizam i blagonaklonost prema Slovenima su nespojivi pojmovi. Dok god bude bila - Rusija, čak i da se razapela za civilizaciju i mir u svetu - zauzvrat neće dobiti ništa drugo, osim "merde". ("Merde" je francuska reč, znači *ebanje). Potvrdu ove kratke i jasne definicije rusofobije smo videli u skorije vreme u pokušajima Europe, SAD i NATO-a da falsifikuju rezultate Drugog svetskog rata i ujedno glorifikuju fašizam. Rusofobija u Zapadnoj Evropi počinje uporedo sa njihovim otkrićima Rusa i Rusije u XVI veku, a kao sistem razvija se krajem 18 i početkom 19 veka.

 9. Miraš says:

  U 18 veku naša država nije postojala, u 19 veku se tek oslobađamo. Za razliku od Evrope mi smo propustili to vreme da postanemo rosumrsci i sada "vrli" Zapad vidi taj naš "nedostatak". Zato sistematski truju nam mozak sa raznim nazovi stručnjacima, posebno domaćim.

 10. Nikoletina says:

  ...dijalog sa Rusijom treba da se zasniva „na sili, na čvrstini“. To nije dijalog ravnopravnih učesnika - to su ultimatumi i ucjene - neće to ići.

 11. Strsljen says:

  Rusija treba da otvori jedno 4 baze u Venecueli je 3 Na Kubi...naravno sa nuklearnim arsenalom... i jenon3 luke...pa da lagano pravi vojne vezbe u Karibskom moru...naravno da obuzdava Nato i USA...i da razgovara sa nji. Sta ima tu protivurecno...hahaha. Obi NATOVCI sve sjebani idioti u mozak!

 12. bane says:

  Bili su oni spremni i za sukob sa nama, pa popu...e!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *