НАТО СТЕЖЕ ОБРУЧ ОКО СРБИЈЕ: Још једна држава из региона постаје чланица!

NATO STEŽE OBRUČ OKO SRBIJE: Još jedna država iz regiona postaje članica!

10 septembra 2019

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da je uveren da će Severna Makedonija uskoro postati 30. članica NATO-a.

On je takođe ocenio da, kako je rekao, „Rusi nisu završili sa svojim nastojanjima da prave probleme u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu“.

(Tanjug)

KOMENTARI



6 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Ničija nije gorela do zore.

  • Djoka Brica says:

   Tako je.

 2. Miraš says:

  ZAMISLITE Palmerovu veliku brigu: KAD CRNA GORA NAPUSTI NATO, A KUD ĆU ONDA JA PALMER I ONA LEPA KUĆA NA JOŠ LEPŠEM CRNOGORSKOM PRIMORJU? Palmerje zet familije Damjanović poreklom iz Crne Gore te moguće je da ženidbom je lepo stekao, izjavio je 2014 godine: "Imamo kuću u Dobrim Vodama kod Bara gde provodimo veći deo leta".

 3. Slobodanka says:

  Palmer u Podgorici nije propustio da kleveće i optužuje Rusiju. Ni jednu reč nije potrošio na temu kako je sprečen referendum gradjana u Crnoj Gori o NATO članstvu, ali se bavio time kako je ONA RUSIJA HTELA DA SPREČI CRNU GORU PREMA ČLANSTVU U NATO I EU. "SAD imaju pristup regionu koji je temeljno različit od Rusije. Rusi su svakako uticajni ovde na Zapadnom Balkanu. Mi imamo pogled na region koji je suštinski različit u odnosu na Rusiju. Zapadni Balkan vidimo kao člana porodice zapadnih nacija, integrisanih sa evropskim, u evroatlantskim institucijama. Rusi su pokazali da žele region zasnovan na neredima, nepoverenju i frakcijama.“ „Mislim da smo to najjasnije vidjeli u vašoj zemlji kada su Rusi podržali državni udar 2016. godine, koji je bio nečuven potez da se Crna Gora spreči da ide dalje na putu ka Zapadu i NATO-u“, dodao je Palmer. Američki diplomata je istakao kako veruje da sporazum između Beograda i Prištine može biti postignut na osnovu uzajamnog priznanja. Makedoniju vidi članicom alijanse u decembru ove godine.

 4. Slobodanka says:

  "Makedoncite ubava" i "prilično siromašnite" umesto Amerikanaca ići će masovno u natovsku "pečalbu" u Avganistan da hvataju talibane, jer pregovori su mrtvi.

 5. teoretičar says:

  I ja se slažem sa "Ničija nije gorela do zore" međutim...Danas su ljudi unapredili proizvodnju a Kina i Merika proizvode na desetine hiljada tona sveća. Dakle, više ono "do zore" ne važi. Iako se sveća ugasi pre zore, oni zapale drugu a mi ujutru sa čudom gledamo da im se sveća nije ugasila, kako je to običaj. Moraćemo da nađemo neku drugu utehu, jer sveće koje ne goru do zore nema više.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *