НАТО ТЕНКОВИ на само 15 километара од границе БЕЛОРУСИЈЕ

NATO TENKOVI na samo 15 kilometara od granice BELORUSIJE

12 septembra 2020

Belorusija je zabeležila prebacivanje američkog tenkovskog bataljona na poligon, 15 kilometara od njene granice, saopštio je ministar odbrane Viktor Hrenjin.

– U okviru operacija „Enhanced Forward Presence“ i „Atlantic Resolve“ na susednoj teritoriji se kreću trupe NATO-a. U isto vreme se na poligon Pabrada (Litvanija) se vrši prebacivanje 2. Tenkovskog bataljona 69 Tenkovskog puka SAD. To je na 15 kilometara od naše državne granice – saopštio je ministar televiziji STV.Po njegovim rečima, to isto se dešavalo i u proleće ove godine.

– Međutim, to ne može da nas ne zabrine: da se u neposrednoj blizini naše granice nalazi oko 500 lica, 29 tenkova, 43 oklopna vozila Bradlej – naglasio je Hrenjin.

On je naglasio da je primetan povećan broj letova avijacije duž beloruske granice i izviđanja teritorije republike.

– Moraju nas brinuti letovi bombardera B-52 duž naših granica – dodao je Hrenjin.

KOMENTARI7 komentara

 1. Otpisani says:

  Najpre mi Srbi treba da pošaljemo Prleta i Tihog da miniraju prugu radi tih tenkova, a po svemu sudeći Lukša i Putša će da se zanimaju sa neprekidnim vatrometom i sa njime će ući i u Novu 2021 godinu.

 2. Pravda says:

  Cuvajte se braco. Cujem od prijatelja iz Kanade da vojni piloti u zadnje vreme intezivno treniraju let i to iznad gradova i lete u brisucem letu jako nisko. Zlikovci se spremaju za nesto.

 3. Samo Jako says:

  "Operacija Laufer" je u toku. Nedaj se Lukša i Putša. Bobek i Lolek iz Polandije su vas izdali što je već vekovni običaj poljana.

 4. persida says:

  Ne bi me cudilo da Putin izda Belorusiju, kao sto je izdao u ukrajinske Ruse. Kao sto je izdao i Sirijce, koje toboze brani, a dozvoljava da oni svakodnevno bivaju bombardovani od Izraela.

  • EUro Cmiiilo Montenigro says:

   Propasce tvoji iz Atlantskog saveza isto ko Atlantida.

  • Imperija i Carstvo says:

   Izrael neprestano bombarduje Siriju zato što je produžena ruka amerike i obratno. Vode iscrpljujuće ratove po desetak i više godina, kao onaj u Vijetnamu. Kongresmen Keri je rekao: "Asad mora da ode." I to je sada samo odložena fascikla. Ako Asad ode imperijalisti onda dobijaju još jednu ogromnu teritoriju sa mnogo nafte i svakakvih mogućnosti. Kada nešto ne može amerika onda to nastavlja Izrael i obratno.

 5. milorad3 says:

  provociraju sukob hoće da izazovu granične incidente i da započnu rat to je jedino objašnjenje koje se nameće kada neko radi "vojne vežbe" na SAMOJ granici, mislim smešno.Takodje su letovi strateških bombardera pentagona duž samog ruskog bezbednosnog pojasa opasna provokacija opasnija nego što su radili za vreme hladnog rata.Naće ovo da prodje bez sukoba sigurno zato je i stopirano svako vojno angažovanje naših trupa van granica zemlje vrlo jasno da jasnije ne može biti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *