НАТО ТОПОВСКО МЕСО: Црногорце шаљу на ратиште у Ирак

NATO TOPOVSKO MESO: Crnogorce šalju na ratište u Irak

20 maja 2019

U NATO misiju u Iraku biće upućena dva pripadnika Vojske Crne Gore

Pripadnici Vojske Crne Gore tokom avgusta biće upućeni u NATO misiju u Iraku, iako je prvobitno bilo najavljeno da će se to desiti tek krajem godine.Prema saznanjima našeg portala, to se navodi u Planu rada Ministarstva odbrane za 2019. godinu.

U NATO misiju u Iraku biće upućena dva pripadnika Vojske Crne Gore.

NATO je na samitu u Briselu u julu 2018. pokrenuo misiju Alijanse u toj državi. Njen cilj je nastavak izgradnje kapacitetai obuka oružanih snaga Iraka.

Na tom samitu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je učešće crnogorskih vojnika u misijama u Iraku i Letoniji.

Osim u ovoj, pripadnici VCG već učestvuju u misiji u Letoniji, gdje se već nalazi osam vojnika u misiji „Pojačano istureno prisustvo“. U misiji „Odlučna podrška u Avganistanu“ trenutno se nalazi deseti kontingent koji čini 31 pripadnik Vojske Crne Gore. Prema planu rada resora Predraga Boškovića, u julu ove godine u misiju KFOR na Kosovu i Metohiji biće upućen još jedan vojnik.

Kada su u pitanju vježbe na kojima će učestvovati crnogorski vojnici tokom ove godine, u planu odbrane navodi se da će, između ostalog, crnogorski vojnici učestvovati na vježbi u Bugarskoj, Sloveniji i Makedoniji.

U Crnoj Gori će se, prema planu, održati vježba od 11. do 29. septembra ove godine, u saradnji sa Republikom Italijom. Na ovoj vježbi učestvovaće 210 lica iz crnogorske vojske.

(IN4S)

KOMENTARI9 komentara

 1. Beli Orao says:

  Čudim a načuditi ne mogu,,,,, nije li i Srbija slala svoje a možda još to čini , na stana ratišta pod NATO komandom??? A Milogorci nek idu a Srbi crnogorski odbijte nek ide Đukan-onjina i njegove pristalice!!!!

 2. Velika Metla says:

  Daće Bog da se nijedan živ ne vrati! AMIN ! NIJEDAN!

 3. samostalan says:

  Napred Suniti, utepajte te milogorsku gamad.

 4. dinki says:

  Momcim,časnije je da skinete uniforme i odbijete da ratujete za naciste a ako vam je do rata biće ga i ovamo za sve dovoljno.Vojnici, izgleda da niste čitali Njegoša i Marka Miljanova već sabrana djela Mila Đukaja i Sekule Drljevića.Zar nije dovoljna sramota što naši oficiri idu na KiM i time sipaju so na otvorenu ranu Srpskog roda zar nije bila neizmjerna sramota što je jedan naš oficir prisustvovao godišnjici "Oluje".Vojsko vaši pravi neprijatelji su Germani, Albanci,ustaše i balije a ne Srbi i beduinska plemena Azije i Afrike.

 5. Kulak says:

  Budaletine.

 6. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Tupani treba da izginu.

  • Rafmanjinov says:

   Vic: Pricaju dva Crnogorca,i jedan kaze,znas li jado da smo zaratili sa Kinezima,a drugi pita koliko ih ima,prvi odgovara 1 200 000 000,a drugi kaze a dje cemo sahraniti toliki narod!:-)))

   • pomirenje says:

    sta je cudno tito i njegovi komunisti su bili uvek saveznici Ameriki crnoj gori su kumunisti i albanci i hrvati i bosnjaci su udruzeni i uvek ce ici zajedno titinim putem

    • Rafmanjinov says:

     A sta pre tita nismo bili saveznici sa Amerikom??? Srbija je postojala i pre tuta i pre svih ovih "naroda"koji sad naseljavaju ove teritorije,to su izmisljenje nacije,i kao takve ce nestati,jer nema sanse da opstanu. Ne bitno da li se nekom to svidja ili ne,PRVO AMEBE PA MI SRBI,I SVI MOGU DA NESTANU,ALI MI CEMO BITI OVDE,DO KRAJA SVETA!!!! HVALA TI GOSPODE STO SAM SRPKINJA!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *