НАТО У НЕВЕРИЦИ: Српски официри одлазе на школовање у Русију

NATO U NEVERICI: Srpski oficiri odlaze na školovanje u Rusiju

18 avgusta 2015

722456-19083905-aZamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov prokomentarisao je rezultate susreta ministara odbrane Srbije i Rusije. Ruska strana pozitivno razmatra zahtev za obuku srpskih specijalista na fakultetima Ministarstva odbrane Rusije, saopštio je zamenik Ministra odbrane.

„Tokom sastanka Ministara odbrane Rusije i Srbije razgovaralo se o najaktuelnijim pitanjima rusko-srpske saradnje u vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji, kao i o nastavku jačanja zajedničkih vojnih veza“, rekao je novinarima zamenik Ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov.

Posebna pažnja je bila poklonjena zajedničkim vojnim vežbama kopnenih snaga, vojno-desantnih i vojno-kosmičkih snaga ’Slovensko bratstvo — 2015‘ koje će biti održane na teritoriji Rusije“, rekao je zamenik ministra odbrane Rusije.

„U ovim vežbama će učestvovati i naši beloruski partneri“, naglasio je Antonov.

Treba reći da su poslednje zajedničke vojne vežbe bile održane u oktobru 2014. godine u Srbiji i postali su jedne od najznačajnijih događaja koje su imale praktični značaj.

„Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu predložio je svom srpskom kolegi da sledeće godine održe zajedničke taktičke vojne vežbe jedinica Vojno-desantnih snaga u Srbiji“, pojasnio je Antonov.

Prema njegovim rečima, paralelno sa rusko-srpskim vojnim vežbama, povećanju nivoa borbene gotovosti srpskih vojnika doprinosi njihovo učešće u „Međunarodnim vojnim igrama 2015“. Nije slučajno što su srpski tenkisti ove godine bili bolji nego prošle godine i da su osvojili bronzanu medalju. Anatolij Antonov je izrazio nadu da će naredne godine Srbija učestvovati i u drugim vidovima vojnih veštinama.

Osim toga, tokom razgovora razgovaralo se i o saradnji u sferi vojnog obrazovanja.

Ruska strana je pozitivno razmotrila zahtev za obuku srpskih specijalista na fakultetima Ministarstva odbrane Rusije, saopštio je zamenik Ministra odbrane.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI16 komentara

 1. Milan says:

  Samo napred....Srbi to je put, zivot i istina!

 2. namcor says:

  Jedini pravi put. Ne znam koliko smo MI iskreni, ali, ako covek bolje razmisli, Srbi i Srbija MORAJU vezati svoju buducnost za buducnost Rusije. Bez njih, veoma brzo, bicemo robovi Novog Svetskog Poretka I bicemo gastarbajteri u svojoj sopstvenoj zemlji. Da ne pominjem akutni demografski "inzenjering", gde nam uvaljuju stotine hiljada muslimana da bi u Vojvodini stvorili muslimansku vecinu! Jedini, zapamtite, jedini ispravan put je da svoju sudbinu vezemo za Ruse. Ako oni popuste ili izgube, ni nas nece biti. I nisu oni nada samo u tom pogledu. Jedini otpor i ogroman kamen na koji se spotice banksterska multinacionalna mafija je Rusija. Na srecu, sada vec uz Kinu i ostale zemlje BRIKSA (mada vidimo vec demonstracije u Brazilu). Nece se ovaj sukob lako ni brzo ni mirno resiti. Alave guzice iz Vasingtona, Londona, nece tek tako odustati od namere da gospodare svetom.

 3. maser says:

  Dosta vise jedemo govna dok svi ulaze u NATO Samo mi jedemo govna I pisano uz vetar!ako ovako nastavimo EU CE Nam ponovo uvesti vise!dosta je bill debilizma I kazem hitno u EU dok nismo dobili batine

 4. kokalo says:

  @maser..a ko tebi brani da ides u smrdljivu EU..idi..al bes tih proseravanja da Srbija treba za se zarobi..Rusija je nasa buducnost..kome se ne svidja u srbiji..e taj nek lepo ode u EU..kad mu je tamo bolje

 5. Kaurin says:

  maser...zaradio si za sendvic...aj' sad na sovu i ne zaboravi pocugati mlijeko!!!

 6. Miticus says:

  maser@ Ala si ti neka placipicka i usranko da je to cudo jedno. Sto panicis i cega se plasis?

 7. Srbin says:

  NATO u blato!

 8. Žan Žak Masturbatourr says:

  BOLJE RAT NEGO NATO PAKT A NATO PAKT RUSI ĆE STRPAT U ŠAHT

 9. miodrag says:

  " SOVA" stari beogradski fazon iz pedesetih. Tek toliko da zanate, da ne kradete.

 10. tinman19 says:

  NATO u neverici??? Kao, srpski oficiri su neki veliki problem za NATO? Zašto bi NATO bio u neverici?

 11. slobodan cvetic says:

  PA NORMALNO JE DA PRIMAJU SRBE NA AKADEMIJU, NECE VALJDA PRIMATI ONE DIVLJE HRVATE

 12. tinman19 says:

  Kokalo, kažeš da svi kojima se ne sviđa idu u EU. Zašto su stotine hiljada Srba već otišle u EU, a idu i dalje? Zato što je Rusija napravila raj na zemlji od Srbije? Ili će možda napraviti? Rusija??? Ne piši gluposti.

 13. dragan says:

  maser izvoli jedva tecekaju da dodes

 14. Apis says:

  Maser i tinman 19 ! Zasto cekate, idite u evropu. Mozete sa ovima iz Sirije i Avganistana. U evropi kako god se svrstamo imamo status kao izbeglice ili nesvrstani. One kojima je ponos i sloboda jaci od pohlepe boriće niko ne moze razdvojiti od braće RUSA!

 15. Božo says:

  Šta ćemo u evropu. Baš bi voleo da uvedu vize i da nikog nepušte kod sebe. Samo ove arape što su u prolazu

 16. tinman19 says:

  Apis, što će ti Rusi? Oni će izvući Srbiju iz jada i čemera u kojima se nalazi? Rusi? Ako dođu Rusi Srbija može jedino postati beznačajna trećerazredna provincija. Tako će i biti, samo prizivaj Ruse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *