НАТО У ПАНИЦИ! Американци тврде: Имамо доказе да руски авиони дејствују у Либији

NATO U PANICI! Amerikanci tvrde: Imamo dokaze da ruski avioni dejstvuju u Libiji

18 juna 2020

Komanda američkih vojnih snaga za Afriku (AFRIKOM) objavila je satelitske fotografije na kojima se vidi da je Rusija postavila radare za rano upozorenje „P-18 Terek“ u vazdušnu bazu Al-Džufra u Libiji.

Takođe, na satelitskim fotografijama se mogu videti ruske letelice, koje poleću iz ove vazdušne baze.AFRIKOM je ranije objavio da je Rusija isporučila u Libiju avione MiG-29 i Su-27.

Ovaj put Komanda američkih vojnih snaga za Afriku iznosi nove dokaze, koji pokazuju da su ruski avioni učestvovali u operacijama u Libiji.

Avioni poleću iz baze Al-Džufra

Iz AFRIKOM-a tvrde da se na prvoj satelitskoj fotografiji može videti da su ruski radari za rano upozorenje „P-18 Terek“ raspoređeni u vazdušnoj bazi Al-Džufra.

AFRIKOM podseća da Rusija uglavnom postavlja ove radare u zemljama u kojima je uključena u operacije.

Na drugoj satelitskoj fotografiji prikazani su ruski avioni dok poleću iz vazdušne baze Al-Džufra, a iz AFRIKOM-a tvrde da su utvrdili da su ruski avioni MiG-29 leteli u područja u blizini grada Sirta u Libiji.

„Slanje ruskih aviona u Libiju promenilo je tok trenutnog sukoba i povećalo potencijalne rizike za Libijce, posebno za civile“, navodi se u saopštenju AFRIKOM-a.

Životi Libijaca su u opasnosti

General Bradford Gering, komandant za operacije u AFRIKOM-u, upozorio je NATO na rizik i opasnost od Rusije.

„Rusija pokušava da uspostavi sopstveno uporište na Južnom krilu NATO-a, a to radi čak dovodeći u opasnost i živote nevinih Libijaca“, kazao je Gering.

Dodao je kako postoji opravdana bojazan da Rusija u ovim avionima koje šalje u Libiju angažuje uglavnom neiskusne plaćenike.

„Ako je ovo zaista istina i ako oni izvode bombaške napade, životi nevinih Libijaca su u opasnosti„, zaključio je američki vojni zapovednik.

(Al Džazira balkans/Anadolija)

KOMENTARI7 komentara

 1. milos says:

  Sve humanitarci

 2. Žarko says:

  Amerikanci su i doveli do rata u Libiji, a sada kada gube uticaj postali su pravi dušebrižnici za Libijski narod. LICEMERI!

 3. Rista says:

  Pa šta onda? I Amerikanci imaju u Japanu sve to i plus atomske bombe. A Japan bi sigurno bio srećan da im vidi leđa jer to Japan skupo košta. Životi nevinh Japanaca nisu važni, iako su tamo čak i a bombe? U slučaju da neki div preživi kratak spoj, ko će nastaradati? Pa jadni i nevini Japanci, Nemci, Rumuni, Bugari, Poljaci, Srbi, Grci, Turci, Framcuzi, Italijani, Finci, Šveđani, Crno Gorci i još sto drugih naroda gde Ameri drže a bombe. I sad su skočili zbog par narodnih aviona libijskog naroda. Pa i mi imamo ruske migove, pa šta? Malo su oronuli, ali nismo mi libijci pa da nam daju SU avijone. Svejedno te avijone u Libiji teraju Srbi. Aj Srbi skrenite par komada u Srbiju, parkirajte ih negde i pobegnite a Vučko će da se izvine Rusima za takav brezobrazluk i krađu a Rusi će reći aj dobro, kad su već tu, platite 30% jer su seknd hend avijoni a mi svejedno nesmemo da uđemo u Srbiju. Vučko im da 5% od vrednosti avijona na kredit od 100 godina, jer mi nemamo ni para za te avijone. Onda mi parkiramo jedan avijon na jednu granicu drugi na drugu i naše genocidne komšije dobiju srčku i stvar rešena.

 4. Rista says:

  A da!Pronašo sam šta je virus koji me napada ovde ali iz političko korektnih razloga neću da vam kažem detalje. Ako i vas nešto napadne ovde, pitajte da vam objasnim kako da ga zaobiđete i ostavite da blene ko da ga neko... A bez veze me napada. To što on oće da sazna o meni, zna već ceo svet i okolina. Kao i o vama. A zainatio sam se i baš neću da mu kažem, .... .....! Svo ju.

 5. Rista says:

  Milos i Žarko rano došli kući. Ja malo zaglavijo.

 6. Rista says:

  Ja spomeno virus i on se naljutio i odma me zaskočio. Nije dovoljno transparentan pa sam ga oma zaobišo. Zadnja dva komentara su višak i test na obilazak, ali od viška glava ne boli.

 7. persida says:

  Ako ste to tek sada otkrili, onda ste mnogo glupi, dragi Ameri, imate li uopste mozga?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *