НАТО У ПАНИЦИ: Русија је пуна самопоуздања!

NATO U PANICI: Rusija je puna samopouzdanja!

5 jula 2015

russia-flag-double-eagle-1366x768 2324Rusija i Zapad nisu u novom hladnom ratu – izjavio je Jens Stoltenberg.

U intervjuu nemačkoj medijskoj kompaniji Deutsche Welle, svoj stav je objasnio rečima:

„Zaista nismo u novom hladnom ratu. U ono vreme su postojali Varšavki ugovor i NATO. To je bio globalni konflikt, to je bio sudar dveju globalnih ideologija. Zato treba uravnoteženo pristupati analizi situacije i opisivanju pretnji sa strane NATO. Drugim rečima: ne treba preuveličavati opasnosti niti dramatizovati situaciju“.

Generalni sekretar alijanse je podvukao da ne vidi „nikakvu neposrednu pretnju jer je NATO najmoćniji odbrambeni savez svih vremena“:

„Danas imamo posla – nastavio je Stoltenberg – sa Rusijom koja je uverena u svoje snage, a krši međunarodno pravo. Suočavamo se i sa novim pretnjama kao što su Islamska država i nasilje i konflikti u Iraku, Siriji i na severu Afrike“.

Posebno je naglasio da „NATO ne drema“: „Naš odgovor na dejstva Rusije ima odbrambeni karakter. Proporcionalan je, ali je u skladu sa međunarodnim sporazumima. Jer, Rusija danas raspolaže na najbolji način opremljenom i uvežbanom armijom. Osim toga, ona izvodi neočekivane vojen vežbe i manevre kako bi zamaskirala agresivna dejstva protiv suseda. Prinuđeni smo da reagujemo na takvo držanje Rusije. Zato je jačanje naše odbrambene moći bez presedana od završetka Hladnog rata. Da, NATO nikada ne drema i ne spava“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Izjave koje dolaze sa zapada su toliko licemerne i prepune laži, da ih retko čitam. Čovek se mnogo bolje oseća bez njihovog napada na čovečiji um i pamet.

 2. Dušan says:

  Ne znam da li ovaj covek jede bunike kada tvrdi da je nato odbrambena alijansa? Pa on je ovom izjavom uspeo da probudi i coveka iz kome!

 3. mister Tucoprc says:

  koji prdež od lika, sve same besmislice i reklame za nato, ko patike da reklamira

 4. antiprotivan says:

  Iskreno, i ja da sam protiv Rusije takođe bih se uprpio! ) ) )

 5. Uf says:

  Da, NATO nikada ne drema i ne spava“ kaže Stoltenberg a nevidi jadnik da je NATA umrla i treba joj opelo Aliluja, aliluja !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *