НАТО У ПАНИЦИ: Стиже 100.000 руских војника

NATO U PANICI: Stiže 100.000 ruskih vojnika

17 juna 2017

ssian

SAD su zabrinute zbog mogućeg ruskih upada duž granice sa državama NATO-a na Baltiku tokom velikih ruskih vojnih vežbi pod nazivom „Zapad 2017“. One bi trebalo da budu održane u septembru i zbog toga će Vašington poslati dodatne snage u to područje, rekao je komandant američkih snaga u Evropi Ben Hodžiz.

Rusija je odbacila strahovanja Zapada da bi te vežbe mogle da ugroze stabilnost u Jugoistočnoj Evropi, prenosi Rojters. Zvaničnici NATO-a smatraju da bi to mogli biti najveći ruski manevri od 2013. godine, uz učešće više od 100.000 vojnika.

– Kada je (Rusija) ušla na Krim, to je bilo pod izgovorom vežbe. Kada su otišli u Gruziju, to je bila vežba. Njihova istorija puna je primera da se oni ne drže nikakvih sporazuma… Oni rutinski narušavaju takve stvari – rekao je Hodžiz tokom izvođenja vojnih vežbi NATO-a u Poljskoj.

On je dodao da će SAD tokom trajanja vežbi „Zapad 2017“ rasporediti jedinice sa do 600 vazdušnih snaga u baltičkim država.

Ministarstva odbrane Rusije je ranije izdalo saopštenje da su strateški bombarderi Ratnog vazduhoplovstva Rusije sproveli planirane prelete preko neutralnih voda Baltičkog mora, a da su ih tokom leta pratili borbeni avioni NATO-a.

Strateške bombardere Tupoljev Tu-160, u NATO-u poznati kao „Blekdžek“, tokom preleta pratili su danski, švedski i finski avioni.

Ministarstvo je saopštilo da su te avione pratili i ruski lovci Suhoj Su-27 i jedan radarski avion.

Kako je agencija prenela, finska vojska je saopštila da je poslala F/A-18 lovce kako bi „identifikovali i slikali ruske avione“.

KOMENTARI9 komentara

 1. Prva linija says:

  treba da stigne, al u srbiju, da razvijamo turizam, nis ima prelepih istorijskih lokaliteta a tek kosovo...

  • Dragomir says:

   Pa,Braca,su uvek i dobro dosla!

 2. Trifun says:

  Udri Rusijo prva i iznenada kada se zapadne genocidne hijene najmanje nadaju! Ne cekaj da te napadnu prve, udri pre njih munjevito svom snagom! Zbrisi te hijene jednom za sva vremena i spasi svijet tih zlocinaca. Nema nazad.

 3. goran says:

  Samo vezbajte, ali jedni na druge ne smete. Hrabri ste samo kad treba ubijati zene i decu Sirije.

 4. Mali Žikica says:

  Kakve vežbe ovaj spominje? Pa u Gruziju je Rusija upala tenkovima i avionima i molili su da stanu pre Tbilisija(mislim da je to glavni grad Gruzije. Pamćenje detalja me izdaje polako i natenane) U Ukrajinu su ušli specijalci, mali zeleni, koji su im strah u kosti uterali.

 5. teoretičar says:

  Ma daj, Hodža, to je lako rešiti. Mislim, te probleme sa upadima Rusa preko tvoje međe. Lepo postaviš Estonce, Amere, Crnogorce, Poljake i Šveđane na granicu, a Hrvate u pozadinu, i oni zapucaju na Ruse kad pređu granicu. Eto, jednostavno i prosto. Ma ajde beži, ne nudi mi pare, ne treba ništa da mi platiš. Ovo ja samo onako prijateljski. Ma ne, Hodža! Ne treba da mi javiš ni šta se posle dogodilo.

 6. Svetislav Surina says:

  Trivune crni sine, rusi su pametni ljudi, oni ne slušaju budaline balkanske.Da tamo žive većinski Rusi, još da su ugroženi kao u Ukrajini i Gruziji, veliki Vladimir bi naredio pokret, ovako vojska ostaje na granici.Dok god su Rusi zadovoljni u Latviji,Litvi i Estoniji, nema potrebe za akcijom.

 7. Aspalathos says:

  Brzo će proći leto i eto jeseni, kada će se sve razbistriti. Zapadnjaci ne vole i ne umeju da ratuju zimi, a Rusima je to rezervni termin. Neće medo da trpi hijene u svom dvorištu!

 8. Mile says:

  Ma u pravu je Trifun. Kad tad desice se. Izazvace hijene velikog medveda. Onda ce dobiti po labrnji. I treba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *