НАТО УПОЗОРИО СРБИЈУ – Опет Срби криви за све!

NATO UPOZORIO SRBIJU – Opet Srbi krivi za sve!

17 januara 2017

albania-kosovo-nato-345

NATO poziva Beograd i Prištinu da se uzdrže od zaoštravanja situacije i pokrenu dijalog, “jer je to u interesu regionalne stabilnosti i bezbednosti”.

To je za agenciju Beta izjavila portparolka Severnoatlantskog saveza Oana Lundžesku.

“Mi veoma pomno pratimo situaciju”, istakla je predstavnica za štampu u sedištu NATO-a na molbu novinara Bete da iznese stav Alijanse o oštrim izjavama vlasti u Beogradu i Prištini posle odluke kosovskih vlasti da upućivanjem specijalnih policijskih snaga na administrativnoj liniji zaustave voz koji je iz Beograda krenuo za Kosovsku Mitrovicu.

Oana Lundžesku je dodala da je to “pitanje koje treba da se reši između Beograda i Prištine”.

Na molbu da objasni kako NATO gleda na izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ni Alijansa ni EU nisu dali “prave odgovore” na slanje kosovske specijalne policije na sever Kosova bez nužnog odobrenja NATO-a dok je kosovski premijer Isa Mustafa rekao da se Priština o tome konsultovala sa svim diplomatskim misijama, Lundžesku je naglasila da “misija Kfora koju predvodi NATO nastavlja da igra svoju ulogu”.

Portparolka NATO-a rekla je da Kfor “tu ulogu vrši s mandatom na osnovu rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i spreman je da, ukoliko se pokaže nužnim, pruži pomoć kao treća snaga pošto svoje uloge najpre odigraju Euleks i kosovska policija”.

“Mi pozivamo sve strane da se uzdrže i krenu u dijalog, jer je to u interesu regionalne stabilnosti i bezbednosti”, istakla je Lundžesku i dodala ;da se dodatne informacije mogu dobiti u odeljenju za javnost u sedištu Kfora na Kosovu.

KOMENTARI3 komentara

 1. Trifun says:

  Treba sacekati dolazak Trampa. I aviona. I raketa. pa onda opet poslati isti voz sa istim porukama.

  • mig-29 says:

   Trampo,Putko i Vucko protiv siptara ali opet bi siprari bili jaci

 2. ilija says:

  treba sacekati cara srbina a ne trampa srbi da se brane nebi ih niko ucenjivo srbin se treba stiditi boga i roda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *