НАТО УЗАЛУД ВЕЖБА НА ГРАНИЦИ РУСИЈЕ: Руска војска жестоко одговорила (ВИДЕО)

NATO UZALUD VEŽBA NA GRANICI RUSIJE: Ruska vojska žestoko odgovorila (VIDEO)

29 oktobra 2018

Ministarstvo odbrane Rusije će razmestiti 13 kasarni komplekse za radio-elektronsku borbu „Samarkand“, a najveći deo njih će biti instaliran u Kalinjingradskoj oblasti na Baltiku.

Trinaest ruskih kasarni će biti naoružane kompleksima „Samarkand“ do novembra 2019. godine, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.Osim Kalinjingradske oblasti, „Samarkandom“ će se naoružati kasarne i baze u Murmanskoj, Nižegorodskoj, Moskovskoj i Jevrejskoj autonomnoj oblasti, a takođe i u Krasnodarskom i Primorskom kraju, kao i u susednoj Belorusiji.

Kompleksi „Samarkand“se nalaze u naoružanju ruske Severne flote od 2017. godine, a njihov zadatak je ometanje i prekid komunikacije protivnika. Sistem može da prekine komunikaciju brodovima, avionima, borbenim vozilima na razdaljini od više hiljada kilometra, kao i da im ugasi svu elektroniku.

(Pravda)

KOMENTARI11 komentara

 1. Miraš says:

  BAŠ BI BIO FAZON DA OVIMA IZ TROZUPCA BUDE ISKLJUČENA SVA ELEKTRONIKA I DA SE onako ljudski MALO VIŠE PREPUSTE PRIRODI, TAČNIJE SMRZAVANJU U HLADNOJ PRIRODI. Ipak o konkretnim karakteristikama i mogućnostima ovakvih sistema naš MEDA malo govori. To je medina tajna. Jedino kažu najosnovnije npr. da takvim sistemima rukuju i koriste ih posebne trupe za radio-elektronsku borbu. Omogućuju da se neprijateljska raketa "isključi" daljinskim putem još pre njenog lansiranja i to je jedan od odlučujućih faktora pobede u savremenom ratu. "Borbena elektronika može odneti pobedu u ratu još pre nego što rat 'službeno' počne. Dovoljno je uključiti sastave elektronskog neutraliziranja neprijateljskih sastava navođenja, upravljanja, radiolokacije i komunikacije, i nijedna jedinica borbene tehnike neće se pomaknuti s mesta, niti će moći reagovati na raketiranje, što znači da će biti uništena u prvim minutama borbe". ...Sistemi za radio-elektronsku borbu ne primjenjuju se samo kao ofenzivna sredstva, nego i da bi trupe postale "nevidljive" za neprijateljske rakete i avijaciju tokom borbenih dejstava. Npr. borbeni helikopteri mogu biti snabdeveni sa sredstvima za REB te prave zamke i smetnje neprijateljskim raketama. ...

  • raikkonen says:

   ma dovoljno je kravarima unistiti stelite koje su baza za njihovo vodjenje rata..oni bez podrske iz vazduha na zemlji su veoma ranljivi..sve im zavisi od satelita..neutralishi im satelite oni su i gluvi i slepi...posle mozesh da ih mlatish ko vola u kupusu.

   • Miraš says:

    Jako mi se dopada ova REB tehnika, a imaju raznih sredstava te vrste. Baš je pravi odgovor za one koji bi da šire rat ili samo da demonstriraju silu.

 2. Roy says:

  Svijetom vladaju cionisti. Oni ce napraviti da rat traje dugo i da bude iscrpljujuci. Sve ce biti namjesteno kao i u WW2 i jos gore.Ide se na to da sto vise vojske i civila izgine na svim stranama i da infrastruktura i industrija budu skroz unistene da oni koji prezive ne mogu sebi doci dugo vremena.

 3. Deda Micko says:

  Roy, u ovom tekstu se pominje nesto sto prvi put cujem "Jevrejska autonomna oblast"???? Ume li neko da objasni sta je to i gde se nalazi, kad je Putin dao ruskim Jevrejima autonomiju?

  • Roy says:

   Nisam citao tekst vec samo naslov. Mrzi me da citam nesto sto se iz aviona vidi da je glupost. Ne znam gdje im je ta autonomna oblast, ali nista tu nije cudno i ako postoji ta oblast posto su Putin i ekipa oko njega svi redom Cinisti Jevreji. Medvedev, Lavrov, Surkov i ostali.

   • Roy says:

    *Cionisti.

  • Miraš says:

   To je manja i baš zabačena oblast. Nalazi se na krajnjem istoku Rusije, na granici prema Kini i ni ne izlazi na more. Formirana je još 07.maja 1934 godine. Graniči se na jugu sa Kinom (na reci Amur), na zapadu od nje je puno veća "Amurska oblast" (isto subjekt RF) i istočno od nje je baš značajno veći "Habarovski kraj" (isto subjekt RF). U odnosu na 17.125.191 km2 ukupne teritorije Rusije ta Jevrejska AO obuhvata 36.271 km2 (2,118%), a u odnosu na ukupan broj stanovnika 146.880.332 u njoj živi 162.014 ljudi (0,11%). Međutim danas Rusi čine 89,93% stanovništva ove oblasti, a Jevreji tek 1,2%. Glavni grad je Birobidžan sa 73.623 stanovnika (podatak iz 2018 godine). Malte ne pola stanovništva Jevrejske AO živi u glavnom gradu te AO. .... Subjekti Ruske federacije, ima ih ukupno 85, po svojoj veličini u km2, po broju stanovnika, po ekonomskoj snazi i razvijenosti, po količini značajnih prirodnih resursa, itd. nisu jednaki. Ali po ustavu R.F. ti subjekti su ravnopravni tj. međusobno su jednaki u odnosu na državnu vlast pa npr. svaki subjekt daje 2 predstavnika u Savetu federacije. Zatim svaki subjekt i samo u okviru onoga što je njegova nadležnost ima svoju izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast. Subjekti R.F. nemaju pravo da se otcepe! ... Subjekte R.F. nekad jednostavno ih zovu "regioni", međutim to su: 22 republike, 9 krajeva, 46 oblasti, 3 grada federalnog značaja (Moskva, Sankt-Peterburg i Sevastopolj), 1 federalna oblast(to je Jevrejska AO) i 4 autonomna okruga. ... Na internetu u tekstu na srpskom jeziku "Subjekti Ruske Federacije" imate pregled svih 85 subjekata RF, tu je mapa Rusije i u njoj svih 85 regiona. Takođe postoji spisak svih subjekata redom i klikom na ime prelazite na tekst o samo tom regionu. Pod rednim brojem 81 je Jevrejska AO. Takođe na ruskom "Subъektы Rossiйskoй Federacii" možda je malo više podataka. Isto pod rednim brojem 81 je "Evreйskaя AO" (=Jevrejska AO). Isto klikom u ime nekog subjekta dobijate nov tekst samo o tom regionu i naravno sa više podataka.

  • Ivke says:

   1932 je stvoren .. negde kod Kineske granice

  • Nina says:

   D.M. Suviše je upadljivo da cvikate samo od jedne nevolje, a peđe se dogodi da nas pogodi baš ono i onako kako pretpostavljamo. Vladimir Putin je rođen 07.Oktobra.1952. godine, bio je neko vreme dete te nije odmah mogao postati političar, ni na nivou grada, ni bitan zamenik, ni premijer ni predsednik. Jevrejska AO je nastala 07.05.1934. godine, 28 godina ranije pre Putinovog rođenja i 47 godina pre početka njegovog bavljenja politikom.

  • Nina says:

   Nerviraju me domaće spodobe što jedino znaju da pominju sa negativnim nabojem "ruske gubernije", a nemaju pojma o Ruskoj Federaciji. Koliko je složeniji i zahtevniji zadatak voditi napred tako veliku zemlju, a gde su mrzitelji gubernija nas odveli. Naša Srbijica izgleda kao sirota i neuredna starica na umoru, a trebala bi da blista baš zato što je manja država (111-ta od 195). Da je neko pao s Marsa odmah može da posumnja u loše i naopako organizovanje i vođenje ove naše države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *