НАТО ВОЈНИЦИ НА ГРАНИЦИ СРБИЈЕ! „Одлучан удар“ Алијансе са ОВОМ земљом! Шта се то спрема?

NATO VOJNICI NA GRANICI SRBIJE! „Odlučan udar“ Alijanse sa OVOM zemljom! Šta se to sprema?

16 aprila 2019

Prema usvojenom dokumentu, reč je o dosada najvećoj vojnoj vežbi organizovanoj u ovoj državi, „na kojoj će se na praktičan i vidljiv način manifestovati saveznička podrška članstvu RSM u NATO“.

Izvođenje zajedničke vojne vežbe pod nazivom „Odlučan udar“, 2.000 vojnika Armije Republike Severne Makedonije (RSM) i 2000 pripadnika snaga američke Komande US EUCOM koja će u nekoliko faza biti sprovedena u ovoj zemlji od 20. maja do 15. jula ove godine, u utorak je odobrila Vlada premijera Zorana Zaeva.Na sednici Vlade u Skoplju, kako je saopšteno, razmatrana je i prihvaćena Informacija o izvođenju pomenute vojne vežbe, po predlogu Ministarstva odbrane, uz odluku odobrenja ulaska i boravka pripadnika inostranih oružanih snaga na teritoriji RSM u tom cilju.

Prema usvojenom dokumentu, reč je o dosada najvećoj vojnoj vežbi organizovanoj u ovoj državi, „na kojoj će se na praktičan i vidljiv način manifestovati saveznička podrška članstvu RSM u NATO“.

– Na vojnoj vežbi je predviđeno, osim učešća 2.000 pripadnika Armije RSM, i aktivno učešće 2.000 pripadnika oružanih snaga SAD i 400 različitih vidova motornih vozila, 25 pripadnika oružanih snaga Republike Albanije i 10 različitih motornih vozila, 25 pripadnika oružanih snaga Republike Bugarske i 10 različitih tipova motornih vozila, 25 pripadnika oružanih snaga Republike Litvanije i 100 pripadnika Vojske Crne Gore i 20 različitih vrsta motornih vozila – preneto je u saopštenju Vlade u Skoplju.

Vojna vežba, kako se zaključuje u pomenutom dokumentu, „usmerena je prema postizanju interoperabilnosti pripadnika vojnih oružanih snaga zemalja učesnica u cilju obezbeđenja povećane kontribucije u tekućim i predstojećim operacijama predvođenim NATO alijansom“.

(Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

 1. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  Super, bar ćemo imati alibi da pomlatimo te severno makedonce i albance i da konačno pripojimo Staru Srbiju i sever albanije; napali ste nas, popušili, teritorijom ćete da platite to.

 2. Za Srbiju says:

  Vežbaju napad sa juga na Srbiju.

  • opet ja says:

   To svi vide sem Vučka. A verovatno i on vidi nego se pravi da ne vidi po nalogu svojih nadređenih sa zapada.

 3. opet ja says:

  To svi vide sem Vučka, mada se i on samo pravi da nevidi po nalogu svojih gazda sa zapada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *