НАТО ЗАПРЕТИО БЕЛОРУСИЈИ: „Не радите то!“

NATO ZAPRETIO BELORUSIJI: „Ne radite to!“

26 avgusta 2020

NATO primećuje da beloruske vlasti pokušavaju da iskoriste aktivnost Alijanse kao izgovor za rasterivanje demonstranata u zemlji i smatra to pogrešnim, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg uoči zasedanja Saveta EU o odbrani u Berlinu.

„Vidimo pokušaje vlasti Belorusije da iskoriste NATO kao opravdanje za rasterivanje demonstranata i za primenu nasilja nad ljudima. To je apsolutno pogrešno i neopravdano, jer nema nikakvog jačanja NATO-a u regionu“, rekao je on.Generalni sekretar je istakao da NATO pomno prati razvoj situacije u Belorusiji.

„Beloruski narod treba da ima pravo da određuje sopstvenu budućnost. Svi NATO saveznici poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Belorusije. Alijansa ostaje odbrambeni savez koji je spreman da zaštiti saveznike“, dodao je Stoltenberg.

Ranije je beloruski lider Aleksandar Lukašenko izjavio da je prvi put u poslednjih 25 godina morao da donese najozbiljniju odluku, dovodeći glavne snage zemlje u punu borbenu gotovost usled aktivnosti NATO-a blizu granice Belorusije.

On je pre toga rekao da je vojna podrška Zapada opoziciji u zemlji očigledna, a dokaz toga je, prema njegovim rečima, prebacivanje NATO snaga ka beloruskoj granici.

KOMENTARI13 komentara

 1. Milan says:

  Budalo jedna svetska, pa narod je odlucio- Ostaje samo da se niko ne mesa i da vi nato govnari prestanete sa vasom bolesnom rabotom.

 2. Milan says:

  Pogubiše se NATO pijuni u Belorusiji kao mladi ćurići, a NATO je zbog toga u žalosti.

 3. Zli Vuk says:

  Ostavite Beloruse,sami su zapetljali sami će i raspetljati - nego vidite šta će te sa grcima i turcima,samo što ne pukne.

 4. Zapadnjak says:

  Ja stvarno ne mogu da dođem sebi,molim vas,bilo ko,dali može da mi pomogne da dođem sebi od ovolikog sarkazma,ironije i bzobraštine ovih ljudi i ovakvih ljudi.Cinizam beskrajan,kako je moguće da ne možemo doći glave ovakvim ljudima i ovakvim "organizacijama".Strašno!!!!

  • Cp6a says:

   Ako si se posle 30 godina tek sad zaprepastio, ti si onda na konju. Sačuvao si živce.

  • da da says:

   To nisu ljudi,to su džukele namazane..Ovaj Stoltenberg je neopevana budala,ali mnogo opasan lik,on bi za funkciju žrtvovao koliko god treba Belorusa ili Srba nebitno koju naciju,samo da on uživa u velikoj plati...pa makar evropa gorela u ratu,samo ne diraj njegova mesečna primanja..

  • Pravda says:

   To se zove izopacenost.

 5. 1389 says:

  Beloruski narod treba da ima pravo da određuje sopstvenu budućnost. Svi NATO saveznici poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Belorusije. Alijansa ostaje odbrambeni savez koji je spreman da zaštiti saveznike. Poštuju se svi teritorijalni integriteti evropskih zemalja samo se Srbski teritorijalni integritet ne poštuje... Najveća laž je alijansa odbrambeni savez, to je savez koristoljubaca i terorista, koji uništavaju najstarije nacije kako bi zaradjivali pare od prodaje oružja. Kooperacija sa teroristima u Afganistanu, Turskoj, Albaniji i lažnoj državi Kosovo jim omogućava da truju hrišćane u Evropi drogama i da nasele što više migranata koji će uskoro da počnu novi rat na zapadu, koji bi trebao da širi Islam po evropi i da stvara neke nove poslušnije generacije islamista...

  • test01 says:

   amin - sve u reziji duboke drzave, narod na zapadu nema nista sa tim (osim sto su glupi kao noc kao i narod na Balkanu...nazalost)

 6. Gagi says:

  Naravno da je velika greska sto se demonstranti rasteruju. Lukasenko je trebao da se ponasa kulturno prema demonstrantima. Morao je da ih primi u predsednicku rezidenciju i ostale drzavne ustanove, kada bi zavrsili tu posetu, normalno bi bilo da organizuje veselje na onom trgu. Posto veselje nije moguce organizovati bez muzike, trebao je da pozove neke metal orkestre sa zapada, naravno da bi se usput besplatno sluzili hamburgeri i pio Hajneken. Posle dobrog veselja i cuge, mogao je da vidi sa demonstrantima kako da im na lep i kulturan nacin preda vlast. Gde bi narodu bila sreca da su ovako zadovoljni demonstranti sa svojim prijateljima sa zapada uzeli vlast. Bila bi to drzava iz snova, sve bi procvetalo a narod bi bio presrecan, sigurno bi za kratko vreme dostigli nevidjeni standard i ziveli slicno nama.

 7. Žarko says:

  NATO LAŽOVI bi opet nekim praznim pričama da ostvare svoje vekovne zapadnjačke snove, da opkole i unište Rusiju! MALO MORGEN!!!

 8. Če says:

  Ne radite to? Zato što "to" treba samo vi da radite? Taman ste obojili revoluciju, a Lukašenko kaže da ste Džaba Krečili!

 9. Archelay says:

  Ne govori on tek tako.Muci se jadan nestaje mu imperija zvana Nato.Lazi Zapada dostigli su dno.Preostala im je samo sizofrenija.I,tacka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *