НАТО ЗАПРЕТИО РУСИЈИ: Ево шта ће се десити ако нападнете Пољску…

NATO ZAPRETIO RUSIJI: Evo šta će se desiti ako napadnete Poljsku…

3 decembra 2019

NATO će odgovoriti na svaku vrstu napada na Poljsku ili baltičke zemlje, poručio je generalni sekretar Severnoatalntske alijanse Jens Stoltenberg.

– Kroz prisustvo NATO snaga u Poljskoj i baltičkim zemljama, šaljemo Rusiji veoma snažan signal – ukoliko dođe do napada na Poljsku ili baltičke zemlje, cela Alijansa će odgovoriti– rekao je Stoltenberg uoči samita NATO.Stoltenberg je to izjavio za više listova, uključujući poljski dnevnik „Žečpospolita“, nemački „Zidojče cajtung“ i španski „Pais“.

NATO nema listu neprijatelja, ali će odgovoriti gde kod to bude bilo potrebno, istakao je Stoltenberg.

SAD su ranije pozvale Tursku da podrži odbrambeni plan NATO za Baltik i Poljsku. Turska to do sada odbija, ističući da bi NATO trebalo Ankaru više politički da podrži u borbi protiv kurdske milicije u Siriji, podseća britanska agencija.

Stoltenberg je rekao da se ne protivi snažnijem odbrambenom stavu u EU, ali i dodao da nema smisla pokušavati da se NATO zameni.

NATO puni 70 godina, a lideri 29 država članica obeležavaju taj jubilej danas i sutra u blizini Londona.

Britanska agencija konstatuje da treba očekivati žestoku raspravu oko pretnje Turske da će glasati protiv plana odbrane za Baltik i Poljsku, ukoliko NATO ne prizna kurdsku vojsku YPG kao teroriste, što je malo verovatno, s obzirom da je YPG pomogla u porazu Islamske države.

Domaćin samita britanski premijer Boris Džonson, nada se da se Tramp neće osvrnuti na britanske izbore, što bi opozicija mogla da iskoristi.

KOMENTARI13 komentara

 1. persida says:

  Samo lajte, vise vas niko ne ferma ni za suvu sljivu.

 2. Aleks says:

  Vi bi da napadate i delite Rusiju a ne Rusija bilokoga od vas. Sta do ima u Poljskoj dajguze😉. Šta če se desiti odglumit čete napad na Pljsku ko švabe

 3. Objektivno says:

  Ovo je dosta smešan scenario gomilaju oružje u Poljskoj provociraju I prete Rusiji I onda kontra napad ako Vi nas napadnete mi će mo da vam vratimo ova alijansa takozvana Nato će pre ili kasnije pokrenuti treći svetski jer sve države koje se graniče sa Rusijom snabdevaju sa oružjem. Pre lil kasnije mora borba da krene da se zna ko je gazda.

 4. Mali Paja do jaja says:

  Kaže ovaj pavijan da će u slučaju napada na Poljsku odgovorriti ceo NATO...pa tim gore po NATO...razlupaće ga Rusi u celini...i to za tren oka! 😜

 5. Kosovac says:

  Svaka čast hrabrom generalnom sekretaru Alijanse. Lepo i hladnokrvno je stavio do znanja Rusima, „…..da ukoliko dođe do napada na Poljsku ili baltičke zemlje, cela Alijansa će odgovoriti, i boriće se ako treba i do poslednjeg Poljaka…..“. Ma, i do poslednjeg Ukrajinca, ili Eskima ako se ukaže humanitarna potreba.

 6. Slobodanka says:

  Uporno se igraju vatrom. Čemu služi ovo silno i neprestano laganje? Da li dežurni svetski idioti mogu da naprave veliku lažnu operaciju u stilu kao da Poljska ili neka od baltičkih zemalja napadnuta je od strane Rusije, te da to posluži kao povod NATO-u za napad na Rusiju? Dok bi Rusija nastojala da objasni da ona to nije uradila, ali takve vesti iz Rusije mogu i da isključe. Bilo je već pretnji sa Zapada o isključenju Rusije sa interneta. Ako bi isključili Rusiju sa interneta i iz drugih informacionih sistema, to znači da njihove virtuelne laži mogle bi nesmetano da žive kao stvarne, a baš u tome jeste opasnost. U ključnom momentu isključenje Rusije sa interneta, da li bi to mogla da odradi američka komanda za sajber ratovanje? Ta komanda navodno radi da zaštiti SAD od sajber napada, naprimer u vreme izbora, ali ona može aktivno da ometa Rusiju. Nisu objasnili kako bi to odradili, ali u Američkom ministarstvu odbrane nazivaju tu operaciju "sintetička teologija". Američko ministarstvo odbrane (Department of Defence – DoD) definiše sajber prostor kao „područje u informacionom okruženju koje se sastoji od nezavisnih mreža informacionih infrastruktura, uključujući Internet, telekomunikacione mreže, računarske sisteme, ugrađene procesore i kontrolere“ odnosno „zamišljeno okruženje u kojem se digitalni podaci prenose pomoću računarskih mreža“. Baš mnogo toga su zacrtali! DA NE BUDE KOBOJAGI ČUVALI SU AMERIKU U VREME IZBORA, A ZAPRAVO SPREMALI SU SE DA U KLJUČNOM MOMENTU IZVRŠE NAPAD NA RUSIJU I DA JE PRITOM OBAVEZNO ISKLJUČE IZ INFORMACIONOG OKRUŽENJA. TIME BI LAKO SPREMILI CIVILE SVOJE ZAPADNE CIVILIZACIJE ZA NAPAD NA RUSIJU???

 7. Miraš says:

  Čime se SAD hvali na jubilarnom samitu NATO? SAD su preuzele kontrolu nad sirijskim naftnim poljima i sada sa njom mogu da rade sve što žele, izjavio je američki lider Donald Tramp nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom na samitu Alijanse u Londonu. „DAEŠ je pokušavao da sačuva kontrolu nad naftom, a sada je u potpunosti mi kontrolišemo. Otvoreno govoreći, (po ovom pitanju) mi imamo značajnu podršku velikog broja različitih ljudi. Jedini naši vojnici koji koji ostaju na toj teritoriji su oni koji čuvaju naftu. Mi kontrolišemo naftu, i mi možemo da radimo sa njom sve što hoćemo“, rekao je Tramp. ... Na teritoriji istočno od Eufrata nalazi se oko 90 posto sirijske nafte.

 8. Miraš says:

  Koliko iskreno NATO drži do Poljske. Jeste da su Poljaci katolici, ali i oni su Sloveni. Zašto i Poljsku ne bi žrtvovali za rat protiv Rusije, slično kao Ukrajinu. U Ukrajini dosad nisu imali ni sreće ni značajnog uspeha, a kako je teritorija Poljske i Litvanije bliža Kalinjingradu, e ona je zgodna da bude žrtvovana za direktan ratni poligon protiv Rusije. Za tako nešto neće žrtvovati Norvešku, Dansku (sa Grenlandom), Nemačku, ili Island, Veliku Britaniju jer te države i njihovi narodi više pripadaju zapadnoj civilizaciji. Zatim Češku, Slovačku, Madjarsku ne vredi im da žrtvuju jer one su zapadno od velike teritorije Rusije, em su zavučene em su malo dalje od Rusije. Ali zato pravoslavnu Rumuniju mogu takodje lako da žrtvuju. Čudan je bio i Trampov predlog Bugarskoj da naprave NATO bazu u bugarskoj luci Varna. Da je pristala, time bi Bugarska sebi nacrtala metu na čelu. Što su bliže teritoriji Rusije time bi let raketa srednjeg dometa bio kraći te imaju veće šanse za uspeh. DRUGO PITANJE: Da li bi stvarno ikad napali Rusiju? Ovim teraju Rusiju da što više ulaže u svoje naoružanje i odbranu, a trka u naoružanju u Rusiji može imati za posledicu siromaštvo naroda i socijalne pobune. Kad bi na taj način postigli smenu režima u Kremlju, to bi za SAD i Zapad bio fantastičan rezultat.

  • Slobodanka says:

   Ispravka: Zatim Češku, Slovačku, Madjarsku ne vredi im da žrtvuju jer one su zapadno od velike i poprečno izdužene teritorije Ukrajine (ne Rusije, greška u kucanju). Em su zavučene em su malo dalje od Rusije.

  • Miraš says:

   Da, u pravu si za ispravku, jeste greška u kucanju. Takodje Tursku nisu uspeli da uvuku u sukob sa Rusijom. Dakle na zapadnim granicama Rusije preostaju im Poljska i tri baltičke državice, (eventualno ako bi tajno uvukli u savez Finsku i Švedsku), Rumunija kojoj je već nacrtana meta na glavu zbog baze u Deveselu, a od Ukrajine dosad nisu imali vajde pa neće ni odsad. ... U Ukrajini ako podivljaju ukronacisti i uvedu zemlju u još veće unutrašnje sukobe, svi zapadni instruktori brzo bi pobegli napolje.

   • Maximus Decimus says:

    Pa ni Poljaci vas nece na svojoj teritoriji.Tu ste zato sto se narod nije nista ni pitao.Inace Rusija nece nikoga naoasti.

 9. Nemanja Vlahović says:

  Zašto ovi ozbiljni komentari? Ne bi trebalo ozbiljno odgovoriti ovom ograničenom i poluprimitivnom idiotu, putujućem cirkusantu koji stalno pravi ovu smešnu i primitivnu predstavu da bi opravdao postojanje agresivne fašističke NATO alijanse. Rusija neće nikoga napadati. Svet se menja. Znate šta je Evropa? Jedno ne suviše važno poluostrvo u Zapadnoj Aziji (Evroaziji).

 10. petkovicnenad67@yahoo.com says:

  U slučaju napada na Poljsku N.A.T.O. će ozbiljno reagovati. - Uputiće Rusiji najoštriji protest - Izraziće zabrinutost - Zakazaće sednicu saveta bezbednosti - Uvešće Rusiji sankcije - Održaće vojnu vežbu u nekoj od okolnih zemalja. Neće moćni zapad i n.a.t.o. ćutati reagovaće samo tako ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *