НАУЧНИЦИ ИЗ ИНОСТРАНСТВА ТВРДЕ: Руска вакцина – изванредна!

NAUČNICI IZ INOSTRANSTVA TVRDE: Ruska vakcina – izvanredna!

22 avgusta 2020

Više uglednih naučnika i zdravstvenih radnika iz celog sveta složni su u oceni da ruska vakcina protiv virusa korona predstavlja izvanredan prodor u nauci i medicini. Oni su čestitali ruskim kolegama na ostvarenom dostignuću.

Polina Stepenski iz bolnice u Izraelu istakla je da izraelski lekari savršeno dobro razumeju i apsolutno odobravaju tehnologiju i pristup ruskih naučnika.„Ruskim naučnicima i stručnjacima u zdravstvu pre svega želim da kažem: ‘Bravo!’ Napravili ste izuzetan proboj u nauci i medicini. Zahvalni smo vam za izvrstan posao koji ste uradili“, rekla je načelnica Odeljenja za transplantaciju koštane srži i imunoterapiju u slučaju malignih bolesti bolnice u sastavu izraelskog zdravstvenog centra Hadasa.

Direktor kineskog Centra za ispitivanje respiratornih bolesti u gradu Guangdžou Džong Nanšan kaže da visoko ocenjuje vakcinu Insituta „Gamalej“ protiv virusa korona.

Čestitao je Rusiji na tome što je registrovala vakcinu.

„Ruska adenovirusna vakcina je bezbedna i treba uspešno završiti klinička ispitivanja“, rekao je on.

Hildegand Ertl, profesorka u Centru za vakcine i imunoterapiju pri Institutu Vistar u Filadelfiji, ističe da iz svega što je videla ruska vakcina najviše obećava.

Profesor virusologije na Univerzitetu Reding u Velikoj Britaniji Jan Džons ukazuje da postoji dovoljno informacija o rekombinantnim vakcinama na bazi adenovirusa da može da se govori o bezbednosti ove vakcine u uobičajenoj dozi.

Suosnivač indijskog Istraživačkog centra Svadeši, Ašvani Mahadžan ističe da se posle pitanja efikasnosti vakcine pojavljuje se pitanje njene cene.

„Smatram da će ruska vakcina na oba pitanja dati dobar odgovor“, ocenio je on.

KOMENTARI3 komentara

  1. Vojna i ojdeSve says:

    I mi sa Marsa.... Kazemo.... Bravo !!!!... Pomogli ste nam.... Da se hranimo opet.... Bravo....

  2. doktrina soka says:

    Kako vakcina? Kad nije izolovan virus,koji ima razlicite klinicke slike i razlicitu virulentnost.I kako jos treba „Ruska adenovirusna vakcina je bezbedna i treba uspešno završiti klinička ispitivanja“,a cerka Putina je dobila vakcinu? Izvinite NIKOM NE VERUJEM, MNOGO TU SMRDI, POGOTOVO STO ZIDOVI RAVE RED MEDJU SVETSKIM NAUCNIM INSTITUTIMA ZA IMUNOLOGIJU.

  3. Cov.exe says:

    Si Šefe, ja si svako jutro ubrizgam po jednu da zlo ne čuje, i sve se bolje osećam. Uskoro će krvna zrnca da mi igraju kazačok od radosti. E, šta sve naša bratja Rusi znadu kako čoveku da ugode. Nema tu, istok je rađanje i kolevka čovečanstva, a zapad je smrtni izdisaj i pogreb čitavog sveta. Recept za dug život:"Sipate vakcinu u 2 dcl votke, dobro izmućkate, dodate malo limuna i soli po želji, i popiti na iskap, tri puta dnevno, kad radite u polju može i više." Cepaj bato živ mi ti bio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *