НАУЧНИЦИ ИЗ СИНГАПУРА ОТКРИЛИ: „Све је јако једноставно! ЕВО КАДА ЋЕ ПРЕСТАТИ КОРОНАВИРУС У СРБИЈИ“

NAUČNICI IZ SINGAPURA OTKRILI: „Sve je jako jednostavno! EVO KADA ĆE PRESTATI KORONAVIRUS U SRBIJI“

1 maja 2020

Naučnici iz Singapura napravili su matematički model na osnovu zvaničnih podataka o kretanju broja zaraženih virusom korona i prognozirali kada će se završiti epidemija u svetu, ali i u Srbiji.

Univerzitet za tehnologiju i dizajn iz Singapura objavio je predviđanja o trajanju epidemije virusa korona u svetu, prenosi B92.

Objavljeni su podaci u vidu grafikona za svaku državu koji kontinuirano prate razvoj epidemiološke situacije. Prate se informacije koje države objavljuju na dnevnom nivou.Kako je naglašeno, očekivano je da će se trenutne projekcije trajanja epidemije menjati u zavisnosti od dnevnih rezultata i razvoja situacije u državama.

Prema dosadašnjem toku istraživanja Univerziteta u Singapuru, epidemija u svetu će se i do 97% smanjiti do 31. maja. Polovinom juna mogo bi doći do smanjenja i od 99%, dok se potpuni kraj epidemije predviđa za početak decembra.

Zaključno sa podacima od 29. aprila, prema ovom istraživanju, kraj epidemije u Srbiji očekuje se početkom avgusta. Naime, 21. maj označen je kao datum kada se epidemija može završiti 97%, a taj procenat se 4. juna povećava na 99%.

Trenutno su Sjedinjene Američke Države najpogođenije, a prema podacima ovog sajta epidemija će trajati do 20. septembra. Pad od 97% očekuje se oko 18. maja.

Italija koja je dugo bila evropsko žarište i koja je zabeležila skoro 28.000 smrtnih slučajeva, prema ovom istraživanju moći će delimično da odahne od 10. maja, ali se kao kraj epidemije predviđa 4. septembar.

U Španiji je do sada zabeleženo 239.639 slučajeva, a umrlo je preko 24.000 ljudi. Prema podacima koji su ažurirani 29. aprila, predviđeno je da epidemija bude 97% završena već 2. maja.

Teoretski, početkom avgusta, moglo bi da dođe do stoprocentnog završetka epidemije.

Kako je navedeno, priroda je ipak nepredvidiva te sve podatke treba uzeti sa rezervom, napomenuli su istraživači.

KOMENTARI2 komentara

  1. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

    Novinarska lajna nastavljaju sa izmišljenim izveštajima o smrtima od tog "virusa". Od nove godine u italiji umiru samo od virusa dok sve ostale bolesti beleže potpunu stagnaciju? Ma nije moguće.... A narod treba dobro zaplašiti da bi mogli da ga nateramo da se vakciniše i tako da gazde zarade grdne pare, usput ako nas nafiluju živom, aluminijumom i sličnim za organizam otrovnim metalima i ponekim virusom da nas malo ošašolji neeeema veze...

  2. Rista says:

    Pisalo je tu negde da su počeli da zloupotrebljavaju matematiku jer kovid se pokazao nesposobnim. Dobro, "tu negde" to sam bio ja, ali ja sam tri frtalja matematičar a to je sasvim dovoljno da shvatim koliko podmeću i lažu. Samo se nisam setio da pravim grafikone. To mi bila zadnja šansa da se plasiram u srpske medije. Ipak mislim da je bolje što nisam. U zadnje vreme ne mogu da se otrgnem utisku da oni, bilo ko da su, nisu bili spremni da preuzmu neki veći rizik i krenu sa ozbiljnim biološkim oružjem, iz prostog razloga što su se plašili za sebe. Nesigurnost je spasila Svet. A možda je ovo samo vežba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *