Научници пронашли 19 сегмената нељудске ДНК у људском геному

Научници пронашли 19 сегмената нељудске ДНК у људском геному

29 октобра 2016

gfdtwertgdfdnkfndkghreicj-640x448

Према новој студији, осам одсто наше ДНК је ванземаљско. У ствари, она се састоји од нељудских, вирусних фрагмената. Нова студија је објављена у научном часопису Процеедингс оф тхе Натионал Ацадемy оф Сциенцес.

Недавна студија је показала да древна вирусна ДНК борави у геному модерног човека. Ова студија је објављена након што је група истраживача са Медицинског факултета на Тартс универзитету прегледала 2.500 људи.

Стручњаци су открили да је наша ДНК мање људска него што се мисли и да деветнаест делова нељудске ДНК постоји унутар нашег генома.

Најупечатљивије, стручњаци су открили комплетан генетски прототип за цео вирус у оквиру само 2 процента људи које су испитивали. Према сајту СциенцеДаилy.цом, још није познато да ли се вирус може реплицирати или репродуковати или не. Међутим, друге студије древне вирусне ДНК су показале да може да утиче на људе који је носе.

СциенцеДаилy преноси да студија нуди нови увид у хумане ендогене ретровирусе (ХЕРВ). То су заправо древне болести које поседују језиво сличне карактеристике као људски имунодефицијентни вирус, претходник АИДС-а.

Стручњаци верују да је ова “вирусна ДНК“ преношена кроз хиљаде генерација људских бића. Аутори ове студије још увек нису сигурни да ли ова вирусна ДНК може да изазове инфекције.

“Постоји могућност да овај древни вирус постане инфективан што би било веома узбудљиво јер бисмо могли да проучавамо вирусну епидемију која се догодила јако давно,“ рекао је аутор и виролог Џон Кофин. “Ово истраживање пружа важне информације потребне за разумевање како су ретровируси и људи заједно еволуирали у релативно скорије време.“

Wебтрибуне.рс

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Za Srbiju says:

    Њима би епидемија била узбудљива. Научницима увести психо тестове сваких месец дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u