Научници пронашли лек против ћелавости

Naučnici pronašli lek protiv ćelavosti

26 juna 2017

Istraživači sa jednog američkog univerziteta su izjavili da su napravili pomak koji može označiti kraj problema ćelavosti kod muškaraca.

Svakom muškarcu određenih godina je poznat osećaj kada nervozno proverava u ogledalu da li je izgubio još kose.

Na sreću, to bi mogla biti stvar prošlosti zahvaljujući naučnicima sa Medicinskog istraživačkog instituta u Orlandu, prenosi Telegraf.

Oni su uspeli da omoguće rast dlaka koristeći ljudske matične ćelije.

Prethodni pokušaj stvaranja dermalnih ćelija papiloma – koje su veoma važne za stvaranje folikula – nije bio uspešan jer su naučnici pokušavali da od samo jedne ćelija stvore veliki broj papiloma.

Nova tehnika podrazumeva proizvodnju papiloma od matičnih ćelija.

Aleksej Terskih, profesor Univerziteta u Orlandu, nada se da će ovaj postupak dovesti do efektnije transplantacije kose kod ljudi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ćelavi Sima says:

    Razvoj globalističkih nauka Sveta - 1.- Prvo su otkrivali lekove za ćelavost svakih 500 godina 2. - Pa svakih 100 3. - Pa 1152. - sada nalaze lek ćelavosti svakih mesec dana. Liberalna ekonomija traži profit, a on se stvara i kad dlake rastu. Problem je samo što još nikome nisu izrasle dlake na glavi nakon ćelavljenja, ali jesu izrastale enormno iz nosa, ušiju, iz leđa i sa svih strana gde su samo znak porekla. Najdalje dokle su lekari dospeli više nije perika koja se lepi na glavu, nego perika koju zakače ispod kože glave. Ima ludaka koji imaju para i plaćaju zakačenu dlaku u otkačenu glavu 1000 dolara, a ona stoji kraće nego što bi bilo kojem Srbinu trajalo 1000 dolara. Danas ima oko 2 miliona raznih pomada za lečenje ćelavosti na tezgi u trgovinama i još 17 miliona ispod tezge, gde spadaju i recepti moje baba Evice. Kad sam bio mlađi, tamo negde sa 60 godina starosti, mazao sam glavu nekim kamilicama i uljima moje baba Evice i niko nikada neće saznati tajnu tog recepta, jer ja živim u strogoj izolaciji. Rastu mi dlake čak i iz očiju, ali na glavi je još uvek erodrom za muve. Eto, ne smem da stanem pred ovaj svet jer bi me naučnici zatvorili u laboratorije i dokazivali Darvinovu teoriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *