НАУЧНИК ИЗ ВИНЧЕ ОТКРИО НЕВЕРОВАТНЕ СТВАРИ у вези лека за рак! ДА ЛИ ЈЕ СРБИЈА ПРВА У СВЕТУ?

NAUČNIK IZ VINČE OTKRIO NEVEROVATNE STVARI u vezi leka za rak! DA LI JE SRBIJA PRVA U SVETU?

17 marta 2017

45tz56z7u7

Srpski naučnik Željko Prijović tvrdi da je, zajedno sa grupom istraživača iz beogradskog Instituta „Vinča“, na putu da otkrije revolucionarni lek protiv raka!

Prema Prijovićevim rečima, nedavna tvrdnja ruskih stručnjaka sa univerziteta „Lomonosov“ da su razvili metode za lečenje karcinoma silicijumskim nanočesticama nije nikakvo senzacionalno otkriće! Naime, on je gotovo isti pronalazak predstavio još 2013. godine na eminentnim svetskim skupovima u Grčkoj i Tajvanu. Prijović je uveren da će on i njegov tim pronaći lek za rak pre ruskih kolega, ali upozorava da će do tada proći još mnogo godina.

Iste metode

Ovaj vrhunski biohemičar ne optužuje ruske eksperte da su mu ukrali pronalazak, iako su ga predstavili više od tri godine posle njega. Kako kaže, potpuno mu je logično da su došli na istu ideju kao i on.

– Metoda lečenja karcinoma pomoću takozvane nanotehnologije je nešto na čemu radim tokom cele svoje karijere, već čitavih 25 godina. Svoja otkriće predstavio sam 2013. godine na svetski priznatim skupovima u Grčkoj i nešto kasnije na Tajvanu. Suština moje ideje je da se terapijom deluje samo na obolele ćelije, a da se zdrave poštede. A onda sam, pre nekoliko nedelja, pročitao da su ruske kolege predstavile gotovo istu metodu. Iskreno, ne mislim da su me pokrali, ceo svet traži lek protiv raka, a svima su metode vrlo slične. Samo što smo se ove metode moj tim i ja prvi setili. I verujem da ćemo je ispitati pre Rusa i da ćemo pre njih otkriti taj toliko željeni revolucionarni lek protiv raka – kaže nam ovaj priznati naučnik.

Prijović nam je do detalja objasnio koje su sličnosti, a koje razlike između njegove i ruske metode.

– Ono što je zajedničko Rusima i meni jeste što radimo na tome da putem vene, korišćenjem nanočestica koje nisu ništa drugo nego jedna hemijska smeša, isporučimo lek direktno u oboleli organ, a da pritom ne zahvatimo zdrave ćelije. To bi bila daleko bolja i efikasnija metoda od hemioterapije i citostatika, jer oni deluju i na tkivo koje nije zahvaćeno karcinomom. S druge strane, razlika između nas i Rusa je u tome šta ćemo ubrizgavati u venu i kako ćemo obezbediti da lek stigne samo do obolelog tkiva – opisuje Prijović.

Prema njegovim rečima, srpski tim iz Vinče je i dalje barem korak ispred ruskih kolega.

– Kako je odjeknula vest iz Rusije, u prvi mah sam pomislio da su oni svoje istraživanja isprobali na čoveku. Međutim, ispostavilo se da su to uradili tako što su uzorak ljudskog tumora razvijali u takozvanoj Petrijevoj šolji i na tome sprovodili istraživanja. Ako ćemo realno, u ovoj trci mi iz „Vinče“ smo na korak ispred Rusa, jer smo svoja istraživanja već počeli da sprovodimo na miševima, odnosno živim stvorovima – kaže Prijović.

On napominje i da su njegova višegodišnja istraživanja potvrdila da je moguće isporučiti lek putem nanočestica direktno u kancerogeno tkivo, što su objavili i Rusi. Međutim, to mora biti dokazano i u praksi, najpre na životinjama.

– Miševima smo presadili ljudski tumor debelog creva i putem nanočestica ubrizgali smo im lekove koje sam osmislio. Tokom narednih dana seciraćemo ih i videti kako se ponašao tumor, a kako zdrave ćelije – objašnjava Prijović.

Niz testova

Čak i ako se ispostavi da je primenjena terapija kod miševa dala rezultat, Prijović naglašava da je to samo jedan korak u dokazivanju da je ono što su osmislili ipak lek.

– Čak i da prođe eksperiment sa miševima, čeka nas dokazivanje na još dve vrste životinja, potom ispitivanje na ljudima kod kojih su iscrpljene sve mogućnosti sada primenjivog lečenja, pa istraživanje na dobrovoljcima. Tek onda kreću standardna klinička ispitivanja. Dakle, da bi nešto dobilo status leka, odnosno počelo da se primenjuje u praksi, potrebno je osim znanja, i vreme. I, naravno, mnogo para – kaže Prijović.

Dobio sponzora za jedno istraživanje

Željko Prijović je 2015. godine pobedio na konkursu jedne inostrane biotehnološke kompanije u istraživanju novih metoda lečenja raka. Njegovo rešenje je bilo prvo u konkurenciji 250.

– Suština mog rada zasnivala se na tome da bi dva leka koja sam patentirao sa svojim timom dok sam radio na Tajvanu, u kombinaciji sa antitelima koje proizvodi firma na čijem sam konkursu pobedio, dala daleko bolje rezultate u pogledu uništavanja malignih tumora. To ne bi bilo toksično po ostatak organizma, što je sad slučaj sa citostaticima. Nagrada mi je omogućila dalja istraživanja, koja sad sprovodim – kaže Prijović.

Radi i sa magnetima

Prijović ističe da je tokom dugogodišnjeg istraživanja pokušavao na razne načine da „navede“ nanočestice da deluju samo na bolesno tkivo.

– Pokušavamo to da uradimo i sa magnetima, koji privlače nanočestice. Na bolestan organ, recimo dojku, stavi se magnet koji privlači nanočestice na koje smo već „prikačili“ lek. Međutim, to je primenjivo kod raka jajnika ili dojke, gde je sa spoljne strane moguće pristupiti organu, ali sad tražimo način kako to da primenimo kod kancera jetre ili pankreasa, koji su unutrašnji organi – objašnjava Prijović.

(Informer)

 

KOMENTARI7 komentara

 1. igor says:

  Trajat ce jos mnogo godina. Evo vam lek odma da ne cekate tolike godine. Uzmite cajnu kasikicu "BIKARBON SODE" u casu vode hladne promesajte dobro i pijte ujutro na podne i na vece. Drugi lek "ZELENO ZITO" OD PSENICE, imate upustva na YouTube.com. Treci lek koristite svaki dan kospice od Kajsija koje su bogate B17 vitaminom. Ovi moji lekovi ,ozete naci u svakoj prodavnici. Rak se moze izleciti koriscenjem svoje vlastite mokrace,koja je efikasna protiv celija (ubica).Cetvrti nacin obracuna sa rak celijama,piti samo vodu i ne jesti nista 20 dana i Rak ima da nestane.Rak se oseca jako dobro ako jedemo "bogatu" hranu a sto je voda cista suprotnost,u vodi nema nista od koristi Raku i on u takvim uslovima izumire i nestaje. Unistavati kiselinu u telu je dobar put proiv Raka a to postizete sa Bikarnon sodom.Uradite tako i nek vas dragi Gospod sacuva u svojoj milosti. Amin.

 2. Beli Orao says:

  Čini mi se da se već zna za taj Lijek ali svi su bili ili ubijeni ili ućutkani od moćnika u svijetskih koncerna koji drže moć i novac a ne žele da se bolesni liječe i izliječe! Njima je u interesu obrnuti jeri sami prave viruse i boleštine u laboratorijama i prosipaju da bi desetkovani ljudski rod!!! Zato nam pametnije je ne odavati ime tog čoveka i sve raditi u tajnosti!!! Inače ćete ga naći na ulici mrtvog jednog lijepu dana!!! Srbine pamet u glavu!!!

 3. dddd says:

  Procitajte tekst na ovom linku. Deluje neverovatno!? http://www.ivonazivkovic.net/RAJF%20KANCER.htm "Rojal Rejmond Rajf je rođen 1888.godine. Ovaj genijalni naučnik i izumitelj bio je veoma široko obrazovan, ali i samouk. Njegova radoznalost je bila izuzetna, a genijalnost i skromnost, kao posledica potpune odanosti radu, nalikovale su osobinama koje je imao i Nikola Tesla. I njegova sudbina, kao i sudbina njegovih pronalazaka identična je sa onim što se dogodilo Tesli. Nažalost, objica su imala bliski susret sa globalnim oligarhimom kojoj su njihovi pronalasci mogli da ugroze profit."

  • Stevan says:

   Gospodine Prijovicu nemojte verovati nikome i cuvajte se. Najbolje je da se povucete u tajnu laboratoriju i nikome ne pricate o svom radu.

 4. Ainu says:

  U Jevandjelju stoji zapisano da je Bog čoveku dao razno bilje SA SEMENOM... Dr. Wartburg je pre stotinak godina KLINIČKI DOKAZAO da semenke biljaka 100% izleče rak-i to debelo platio! Stoga se ni G. Prijoviću ne piše dobro, jer se ofirao da zna tajnu.Jedino će ga spasiti Nobelova nagrada ako ustupi recepture farmako-mafiji, a "otvoreno društvo" zabrani gajenje voća sa semenkama, kao što se dešavalo u SAD, i celom Komonveltu u prošlom veku. Papreni Nano lekovi koji menjaju koštice šlive!Suuuper!!!

  • Ajaj says:

   U Jevanđelju je Bog čoveku dao Hrista, da ko veruje u ima Njegovo ima život večni, i ako ko umre, živeće o vaskrsenju pravednih. U knjizi Mojsijevoj, "Postanje" (stvaranje) Bog je čoveku dao za hranu svo bilje koje u plodu ima seme, i to beše u rajskom vrtu u Edenu. Ali nakon pada čoveka pred Bogom i proterivanja iz vrta čoveku je dano da jede bilje i životinje koje su čiste - preživari, dok su strvinari i životinje prečistači smatrane nečistim i zabranjenim. Danas čovek može sve da jede ali to treba da prođe zdravstvenu kontrolu ili poseban način spremanja.

 5. Pingback: NAUČNIK IZ VINČE OTKRIO NEVEROVATNE STVARI u vezi leka za rak! DA LI JE SRBIJA PRVA U SVETU ? – APPVS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *