Наука је дала још један разлог за легализацију марихуане!

Nauka je dala još jedan razlog za legalizaciju marihuane!

1 marta 2016

Marijuana2-640x427Studija iz 2014. godine koju je sprovela Američka medicinska asocijacija je otkrila da je u svakoj državi koja je legalizovala medicinsku marihuanu od 1999. do 2010. godine došlo do znatnog smanjenja broja smrti usled predoziranja analgeticima.

U sklopu te studije je otkriveno da je broj smrti usled predoziranja legalno propisanim opijatima smanjen za 25%.

Koautor studije, Kolin Beri, istraživač iz Džon Hopkins Blumberg škole za javno zdravlje u Baltimoru, rekla je da je razlika „prilično zapanjujuća“. Ona je takođe napomenula da je trend postao vidljiv u svakoj od država godinu dana nakon legalizacije marihuane.

Studija je utvrdila da su države koje su legalizovale medicinsku marihuanu imale 1.700 slučajeva smrti od predoziranja manje u 2010. godini nego što bi imale da medicinska marihuana nije bila legalna i dostupna.

„Ustanovili smo da je broj smrti od predoziranja za 25% manji nego što bi bio da nije uveden zakon o legalizaciji medicinske marihuane“, rekao je vodeći autor studije, dr Markus Bahuber.

Bahuber je dodao da lekari moraju da imaju što više dostupnih opcija, naročito kada je u pitanju lečenje hroničnog bola, kao i da je važno proceniti i rizike i pogodnosti medicinske marihuane.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Miki says:

    Ali zato vakcinisani oboljevaju protiv cega su vakcinisani... https://truthkings.com/six-vaccinated-people-diagnosed-with-mumps/

  2. Goran says:

    cannabis sativa je jedna od najljekovitijih biljaka , a proglasena je drogom samo zato sto mafija nebi mogla da na njoj zaraduje i zato sto opako smeta farmaceutskoj industriji. Treba imati na umu, da svi farmaceutski proizvodi koji ne sadrze THC smolu od cannabisa , su totalno beskorisni i nemaju nikakvih ucinka na niti jednu vrstu cancera.

  3. Pitagora says:

    ...ili je tzv. nauka u službi zaluđivanja ionako raspamećenih ljudi a sa ciljem što lakšeg uspostavljanja novog svetskog poretka?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *