BOLESNA AMERIKA: Beli policajac šest puta pucao u crnog tinejdžera

BOLESNA AMERIKA: Beli policajac šest puta pucao u crnog tinejdžera

18 avgusta 2014

sadPonovna autopsija tela Majkla Brauna – 18-godišnjeg crnca kojeg je u Fergusonu ubio beli policajac – pokazala je i da je Amerika bolesno rasističko društvo i da se taj grad satelit Sent Luisa – ne buni tek tako.

Pokazala je, naime, da je Braun ubijen sa šest metaka iz pištolja: četiri su ga pogodila u ruku, a dva – u glavu.

Smrt su, naravno, izazvali pogodci u glavu. Ulazne rane od metaka na nesumnjiv način su pokazale da je Braun prema svom ubici – policajcu Darenu Vilsonu – bio okrenut licem. Ovo je demantovalo izjave nekih svedoka koji su policiji rekli da je mladi crnac Vilsonu, u momentu kada je počeo da. Puca, bio okrenut leđima.

Nezavisni ekspert Majkl Baden, kojem je bila poverena autopsija, saopštio je da na telu ubijenog nisu otkriveni tragovi baruta, što je demantovalo drugu lažnu tvrdnju policije: da je ubijeni Braun navodno pokušavao da napadne Vilsona i da je ovaj pucao da bi se odbranio.

Advokat Braunove porodice, Deril Parks, izjavio je posle druge autopsije da karakter rana ubijenog nalaže hitno hapšenje Vilsona koji u nenaoružanog čoveka (Brauna) nije imao nikakvo pravo da puca šest puta – šta god da je prethodilo „incidentu”.

Ferguson ima 21.000 stanovnika, a oko 60 odsto su crnci. Međutim, od njegovih 53 policajca – samo šestorica su crnci.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *