NDS ne prihvata opozicioni front sa DS

NDS ne prihvata opozicioni front sa DS

15 avgusta 2014

tadic pajticMlake reakcije NDS na javni poziv iz Demokratske stranke o stvaranju novog opozicionog fronta: DS prvo treba da ustanovi šta je njena politika i da se konsoliduje.

Nova demokratska stranka mlako je reagovala na pruženu ruku saradnje lidera demokrata Bojana Pajtića i poziv da se uključe u razgovore o formiranju novog opozicionog bloka.

U taboru Borisa Tadića kažu nam da nikakav zvaničan poziv za susret sa bivšim stranačkim kolegama još nisu dobili, ali su već, manje-više, zauzeli stav o paktu čiji bi stožer bila DS. A on bi ukratko glasio da demokrate prvo treba da ustanove šta je njihova politika i da se konsoliduju, pa tek onda da predlože ideju organizovanja opozicije.

Kako za „Novosti“ kaže poslanik NDS Aleksandar Senić, i nakon promene rukovodstva, DS nastavlja politiku naglih zaokreta u idejama i stavovima, tako „što u poslednje dve godine svoje opoziciono delovanje menja isključivo spram ličnih političkih i finansijskih interesa njenih čelnika“:

– Da bismo sarađivali sa njima potrebna su i nova kadrovska rešenja unutar same DS, jer da smo mislili da su stara dobra, ne bismo ni napuštali tu stranku.

Veroljub Stevanović, lider „Zajedno za Šumadiju“ poručio je da lideri treba da zaborave sujete i nikome ne zatvaraju vrata. On je najavio nastavak razgovora sa LDP Čedomira Jovanovića, ali i brojnim regionalnim i lokalnim strankama i liderima.

Kako saznajemo, Predsedništvo DS je nakon sastanka Pajtića i Stevanovića, u utorak održalo sednicu na kojoj je neformalno dogovoreno da se upravo igra na kartu izbegavanja konfrontacije sa Tadićem. Naši izvori tvrde da je ideja da se najpre objedini što više manjih stranaka, sa ciljem da se privuče članstvo NDS u staro jato, čak i ako Tadić odbije saradnju.

Na sastanku je takođe dogovoreno da se već u septembru javnosti predstavi vlada u senci demokrata, u kojoj bi bili i ljudi iz stranaka sa kojima se u međuvremenu dogovori saradnja, ali i nestranačke ličnosti, predstavnici sindikata, NVO sektora…

Novosti.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *