Не чувајте јела под фолијом

Не чувајте јела под фолијом

5 јула 2019

Топло време убрзава процес кварења хране, па би требало чим се прохлади након кувања да је ставимо у фрижидер. На тај начин јело може остати свеже и до четири дана, али је важно да се правилно чува.

Многи од нас само убаце у фрижидер посуду са храном, покривену алуминијумском фолијом, и тако је држе до следећег конзумирања. Међутим, истраживања су показала да је овакав начин складиштења јела штетан. Поједине бактерије, попут Bacillus cereus, остају на намирницама и након кувања, а мрвице хране на собној температури одлична су подлога за ове микроорганизме, који се брзо размножавају, упозорава амерички државни секретаријат за здравство.

Прекривање јела алуминијумском фолијом оставља довољно ваздуха бактеријама да се размножавају. Боље решење је да храну чувамо у посудама у које неће улазити ваздух, по могућности са вакуумским поклопцем.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u