„НЕ ГЛЕДАЈТЕ КИНУ ПРЕКИМ ПОГЛЕДОМ!“ Из Пекинга стигло упозорење!

„NE GLEDAJTE KINU PREKIM POGLEDOM!“ Iz Pekinga stiglo upozorenje!

23 novembra 2020

Kina će odgovoriti na najavljenu posetu admirala američke mornarice Tajvanu i čvrsto se protivi bilo kakvim vojnim odnosima između Tajpeja i Vašingtona, saopštilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Američki admiral koji nadgleda američku vojnu obaveštajnu službu u azijsko-pacifičkom regionu, boravio je u nenajavljenoj poseti Tajvanu.Ni Tajvan ni Sjedinjene Države nisu zvanično potvrdili ovu posetu.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine rekao je da se Kina odlučno protivi bilo kom obliku razmene između američkih i tajvanskih zvaničnika.

Kina poziva SAD da u potpunosti prepoznaju krajnju osetljivost tajvanskog pitanja, saopštio je portparol na konferenciji.

– Kineska strana će, u skladu sa razvojem situacije, dati legitiman i neophodan odgovor – rekao je on, bez ikakvih elaboracija.

(Mediji)

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Kina za sada nema smelosti, kao ni Rusija. Ista saopštenja daje i potpisuje Lavrov, samo na Ruskom jeziku. Baš se kauboji trzaju na njihova saopštenja. Zakon je žuti bata Kim. Čim mu se približe granici Severne koreje, odmah bum i nosač oviona buć u vodu. Divim mu se svetska je sila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *