НЕ ИГРАЈТЕ СЕ СА НУKЛЕАРНОМ СИЛОМ! Русија упозорила уљезе који нарушавају државне границе – ПОСЛЕДИЦЕ МОГУ БИТИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ

NE IGRAJTE SE SA NUKLEARNOM SILOM! Rusija upozorila uljeze koji narušavaju državne granice – POSLEDICE MOGU BITI ZASTRAŠUJUĆE

28 juna 2021

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da svaka provokacija usmerena ka jednoj nuklearnoj državi izaziva pretnju za globalnu bezbednost.– Dobro je da se incident sa britanskim razaračem u Crnom moru završio bez bilo kakve posledice. A posledice bi mogle da budu zastrašujuće. Svaka provokacija usmerena ka jednoj nuklearnoj državi pravi pretnju za globalnu bezbednost planete – napisao je Volodin na svom Telegram nalogu.

On je takođe rekao i da sada Evropska unija pokušava da ublaži to što je Velika Britanija učinila što je jedna vrsta izražavanja „duplih standarda“.

– Bilo bi ispravno kada bi međunarodne organizacije poput OEBS-a, UN-a i PSSE da osude taj incident i da pozovu na odgovornost svih tih koji su učestvovali u organizaciji te avanturističke radnje – dodao je.

Podsetimo, kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila je u sredu tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.

Prema navodima ruskog vojnog resora, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Britanija zaista jeste najveći USA-NATO nosač aviona,i zato je tako bahata,ali je zapravo ipak samo nosač aviona!I o tome bi konačno trebali povesti računa,jer iako su pobjegli iz Europe,nisu pobjegli dovoljno daleko,a traže vraga!Jest da imaju proturakete kao i drugi,ali ne mogu izdržati masovni A-udar,kao ni nitko drugi!S tom razlikom što nakon toga od Britanije neće ostati ništa!

  2. Istina says:

    Jedan posejdon I odose ostrva na dno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *