НЕ МОЖЕ МУ НИКО НИШТА: Путин шири империју

NE MOŽE MU NIKO NIŠTA: Putin širi imperiju

18 septembra 2015

putin-ukraine-talks-us 455Egipat želi da stvori zonu slobodne trgovine sa članicama Evroazijskog Saveza, a prema izjavama zvaničnika obe zemlje, predstoje dva meseca rada na analitičkoj studiji projekta.

Eksperti Evroazijske ekonomske komisije u saradnji sa egipatskim vlastima pravi ovaj dokument u cilju ocenjivanja perspektive ovakvog trgovinsko-ekonomskog projekta.

Prvi sastanak ove ekspertske grupe je održan 16. i 17. septembra u Kairu.

Oleg Kozlov, iz ministarstva ekonomije Ruske Federacije, kaže da će se saradnja širiti na svim poljima.

„Postoji veliki prostor za saradnju u sferi investicija, turizma i bankarstva.“ – kaže Kozlov koji je jedan od članova pomenute ekspertske grupe.

Analitičari su gotovo složni da je poslednji „udar na Rusiju“ u smislu konflikta u Ukrajini i sankcija koji u strateškom smislu imaju funkciju da zaustave evroazijski proces imao kontraefekat.

Rusija širi Evroazijski Savez još bržim tempom i širim pravcem, a to čini primorana na alternativne strateške putanje zbog sankcija Zapada.

(pravda.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. mija says:

  I treba da širi, jer inače ništa od budućnosti planete. Demoni su odlučili da stave tačku na čovečanstvo.

 2. miroslav says:

  Azijska berza je u debaklu.BRIKS i ne postoji.Inace zivim u Srbiji pa to me uopste ne interesuje.Neki tamo dokumenti gde se Srbija i ne spominje.

 3. Belzetruba says:

  Egipat će uglavnom da uvozi iz Rusije i Rusija će po običaju, kao i sa zapadom, biti u sufucitu. Ali Rusija može Egiptu tehnološki da pomogne, što od zapada nisu dobili. EAU mora da se širi zbog potrebe da ima što veće tržište i sve u svemu to je još 1 loša vest za ekonomiju zapada koja je u padu sve od 2008. do danas.

 4. Pravdaa says:

  Putine Care pa ti si Grčki bog sunca u svakom momentu ti znaš šta treba uzimanjem Egipta vršiš kontrolu Sujeckog kanala i zatvaraš svu naftu sa bliskog istoka za Evropu što znači za neki mjesec duplo veća cena nafte e tako rade pravi stratezi imaju viziju dvadeset godina u napred zadaješ poslednje muke zapadu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *