Не нападају нас што смо на раскрсници путева, већ ЗБОГ нечег ДРУГОГ!

Ne napadaju nas što smo na raskrsnici puteva, već ZBOG nečeg DRUGOG!

10 januara 2016

kosovo-foto-srbija-danas-ilustracija_800Više od jednog veka u srpskom narodu postoji mišljenje da su nas kroz istoriju napadali zato što smo na raskrsnici puteva.

Danas nas osuđuju bez krivice, čak i kada pravi krivci istu priznaju, kao što je bio slučaj u nedavnoj izjavi Tuđmanovog ministra policije Boljkovca da su Srbi u Hrvatskoj napadnuti da bi se izazvao rat.

Ako smo nekada bili na raskrsnici puteva, pošto su putevi bili retki, da li smo to i danas kada puteva ima svuda? Ili razlog za neprestane napade na Srbe treba tražiti negde drugde?

Vode li baš svi putevi u Rim? Uvek kada je srpski narod stradao u novijoj istoriji, Rim, odnosno Vatikan, se nazirao negde u pozadini toga stradanja. Neki putevi svakako vode u Berlin ili Beč, Nemcima i njihovoj vekovnoj težnji da budu gospodari Evrope. Srbija je na tim putevima uvek bila kamen koji treba šutnuti. Jer su se o taj kamen razbijale njihove iluzije i lomila borna kola, od dvokolica do teških tenkova, prenosi Tv Best.

U eri globalizacije, kada je gotovo nemoguće sakriti i sprečiti širenje informacija i saznanja, istina ne može dugo ostati sakrivena. Iz tog razloga su se poslednje decenije prošlog i početkom ovog veka naročito intenzivirali napadi na Srbe.

Zašto im smetamo?

Smetamo im zbog toga što su Srbi jedini narod u srcu Evrope koji se nikako ne uklapa u njihovo viđenje i planiranje sveta i njegovog poretka. Smetamo im što smo jedini predstavnici bele rase koji su posle II Svetskog rata pucali na Amerikance. U Vijetnamu su to bili pripadnici žute rase, u Somaliji crne, u Avganistanu, Libiji, Iraku arapi i muslimani.

Smetamo im zbog našeg iskonskog osećanja pravde, koji nosimo u genima i zbog čega smo jedini narod na svetu koji, za razliku od njih koji ratuju uvek za zemaljsko carstvo, spreman na žrtve za carstvo nebesko.

Srpsko osećanje pravde oni su se uvek trudili da suzbiju nametanjem svoga prava. A po tom pravu Srbi nemaju prava na pravdu.

Zašto su nam falsifikovali istoriju?

Nama je falsifikovana istorija nanela više štete i poraza od svih ratova! Poražavajuća je činjenica da narod kao Srbi koji je od vajkada u vrtlogu svetske istorije, narod koji je morao kroz vekove da vodi tolike odbrambene ratove, tako malo uradio da svoju istoriju istraži kako treba, prikupi sve podatke i publikuje ih, napravi muzej kakav dolikuje jednom tako starom narodu bogate istorije. Umesto toga dozvolili smo falsifikatorima “zapadne škole” da nas lažu i prekrajaju kao da smo kamenčić pored puta kojeg šutira svaki putnik.

Srbima su planski uništavali istorijske zapise kako bi ih držali u neznanju i lakše vladali njima! Za vreme Prvog i Drugog svetskog rata iz Srbije je odneto oko 40 železničkih vagona arhivske građe. Nemački bombarderi su 6. aprila 1941. namerno bombardovali nacionalnu biblioteku u Beogradu, gde je uništen ceo fond od 350.000 knjiga, uključujući i srednjovekovne spise neprocenjive vrednosti! Uništi jednom narodu istoriju, uništio si ga kao narod. Srećom istina se ne može sakrivati zauvek, kad tad ispliva na površinu u punom sjaju.


Srpsku istoriju opisuju od šestoga veka, od vremena navodnog doseljavanja na Balkan, kao da nas pre toga nije ni bilo. A gde su nam onda živeli preci? Ne padaju narodi sa neba! Sve je više argumenata u prilog teze o tome da je centar, izvor i kolevka evropske civilizacije Balkansko poluostrvo, u “primitivnoj Srbiji”. Balkansko poluostrvo je bio prvi naseljeni region iz koga su kasnije naseljavani ostali delovi Evrope. Srbi se ovde nisu doselili, već su tu živeli od svoga početka i odatle su se raseljavali. Od ledenog doba, obale Dunava su bile najbolje mesto za život jer je cela Evropa bila okovana ledom.

Šta znači “Autohtoni” na zastavi “Velike Albanije”?

Ne bi li nekako izašli na kraj sa neposlušnim Srbima, oni su nedavno smislili novu intrigu. Albanci, jedini narod Evrope koji nije imao svoju borbu za nacionalno oslobođenje, i koji zbog toga i nema nacionalne heroje, već je morao da uzme Srbina Skender-bega za istog; najednom su postali Iliri, narod koji je mirno živeo na Balkanu, dok nisu došli zli Srbi i proterali ga u jalove Albanske gudure. Bez ikakvog naučnog dokaza Albancima se ovim želi dati istorijsko pravo na balkanske teritorije, naravno na štetu Srbije.

Genetika kao neoborivi dokaz

Anatolij Aleksejević Kljosov, profesor na Harvardu, jedan je od osnivača DNK-genealogije – nauke koja razmatra brzine mutacija u DNK i na osnovu toga određuje vreme drevnih migracija, vreme davnih istorijskih događaja i mnogo toga drugog što je u vezi sa evolucijom čoveka, naseljavanjem naše planete po oblastima, kao i arheologijom, jezikoslovljem i rodoslovnim linijama sadašnjih ljudi.

Dr Kljosov je genetskim istraživanjima na prostoru Evrope došao do neoborivih naučnih dokaza:

“Haplogrupa R1a kod Srba seže mnogo milenijuma u dubinu vremena. Vinčanska kultura je njihova – Srpska. Od glavnih rodova kod Albanaca “dinarske” grupe (I2a) ima 12%, a kod Srba 33%, kod Hrvata 37%. I haplogrupe R1a kod Albanaca ima manje – 9%, kod Srba 16%, kod Hrvata 24%. Tako da određena količinska razlika postoji. I čime se ona kompenzuje? Trima haplogrupama, kojih je kod Slovena malo: to su E1b (28% kod Albanaca, 18% kod Srba i 10% kod Hrvata), J2 (20% kod Albanaca, 8% kod Srba, 6% kod Hrvata), R1b (16% kod Albanaca, 8% kod Srba, 9% kod Hrvata). Drugim rečima, kod Albanaca ima više nosilaca haplogrupa koje nisu “iskonski slovenske”, i to ih ne čini starosedeocima.”

KOMENTARI12 komentara

 1. miroslav says:

  Srbi su sami sebi najveci neprijatelji.Prvo da se sami zapitamo sta to kod nas samih ne valja?Ko nam je branio da slavimo slavu?Amerikanci?Ne,nego Srbi komunisti,ko je oduzimao imanja svojim komsijama,braci,sestrama i da ne nabrajam dalje.Srbi komunisti.Niko drugi.Ima jos o pravdi,ali ovo je dovoljno.

 2. marko says:

  MIROSLVE DONEKLE TACNO.JA MISLIM DA PRVENSTVENO SRBI U RBIJI PA I OVE NOVINE NOVINARI IZ SRBIJE TREBAJU SHVATITI JEDNO OCITO NE SHVATAJU PA VECNO PISU OVAKVE TEKSTOVE MI IM SMETAMO NAS JE NETKO POBIO PUNO MI UVEK STRADAMO ITD, REC JE O TOME DA I DRUGI STRADAJU NE SAMO SRBI RUSI IZRAELCI SU IMALI VELIKE PROGROME DA NE KAZEM INDIJANCI AMERIKE ITD DA NE ULAZIM DUBOKO. ALI STO JE PROBLEM STANOVNIKA SRBIJE STO NE SHVATA ILI NIJE ZAINTERESIRAN DA RAZUME I MISLI TO MI NECE UTICATI NA ZIVOT A HOCE POLITIKA ZAPADNOG SVETA, SVET POCIVA OSIM U NEKIM PERIODIMA NA SILI PITANJE JE DA NEKE DRUGE ZEMLJE POPUT RUSIJE KINE IRANA VENEZUELE NEMAJU SIROVINA A IMAJU IH DA LI BI ONE VRSILE ISTU INKVIZICIJU KAO ZAPADNI SVET AMERIKA PLUS EVROPA BIH. INKVIZICIJU VRSIS JER SE MORAS SIRITI EKONOMIJOM VOJNOM SILOM MEDIJSKOM PROPAGANDOM KOJU VRSI ZAPADA ALI U SVOJU KORIST TO VIDIMO SVAKODNEVNO NA TV SRBIJE REGIONA ZAPADA ITD. SRBI MISLE TIME DA AKO UDU U TAJ SVET INKZIVICJE DA CE ONI RADOM PROMENOM POLITIKE NESTO DOBITI NAPOKON BITI MIRNI PO PITANNJU GRANICA ILI EKONOMIJE ALI NIJE TAKO. U TOJ INZKIZICIJI SVATKO GLEDA INTERES KORIST I DOSLOVCE TE KOCI USPORAVA ISKORISTAVA ZASTO SRBI MISLE O AUSTRIJANCIMA I NEMACIMA ENGLEZIMA ITD.KAKKO KAZE JEDAN NE MOZES BITI BOGAT AKO DRUGI NISU SIROMASNI.MEDUTIM POSTO INKVIZICIJI NA ZAPADU NEDOSTAJE SIROVINA I PROIZVODA SIGURNO DA JE TU SRBIJA NA UDARU KAO I DRUGI RUMUNIJA BUGARSKA GRCKA MADARKSA ITD.NJIMA TREBA JEFTINA RADNA SNAGA KOMPANIJAMA EVROPSKIM DA ZAAARADE I MALE PLATE TAKO SE ONI BOGATE POPUT NEMACA I AUSTRIJANACA A SRBIJA STAGNIRA U VECNOJ NADI REFORMI LAZNIH KOJEKAKVIH MMF RASTOVA GODISNJIH STO OBECAVA VUCIC ITD.PROBLEM LEZI U TOME STO SRBIJU EKONOMSKI TI TAJKUNI ALI I DOMACI SRPSKI VARAJU STRANI POGOTOVO IZNOSE RESURSE BAKAR I DAVAJU MALE PLATE NEAMCI U TEKSTILNOJ INDUSTRIJI 400 EVRA I GDE JE TU PROMENA NIGDE. DOKLE GOD SRBI U SRBIJI TO NE SHVATE I NE PROMENE VLAST I STVORE SISTEM EKONOMSKI GDE SU ONI VLASNICI 50 % I UTICU NA NESTO I NE DOVEDU ONE SRBE IZVANA KOJI RADE ZA SRBE U SRBIJI MALI BROJ KOJI CE ZAPOSLITI SRBE U SRBIJI A NE VUCIC BI DOVEO KARICA KOJI MU JE FINANCIRAO KAMPANJU JEDNOG TAJKUNA HVATA MISKOVICA JER M U JE STAO NA NOGU A DRUGOG KRALJA SECERA ILI MILANA VLASNIKA RUDNIKA NE DIRA JER MU NISU STALI NA NOGU. KAO KARIC JE NEVIN A TO STO NIJE HTEO DRZAVI PLACATI NOVAC KAD JE IMAO MOBTEL POREZ TO JE PO NJEMU POLITIKA. S TAKVIM SRPSKIM TAJKUNIMA MISKOVIC MILAN KRALJ SECERA KARIC NE MOZE SRBIJA NAPRED TI LJUDI JEDNOM NE DAJU NOVAC DRZAVI A DRUGI DAN GLUME RAZVOJ SRBIJE. U SRBIMA JE PROBLEM U NJIHOVIM SPOZNAJAMA TK O JE NAJVECI NEPRIJATELJ ONI SAMI SEBI DRUGI NEPRIJATELJ JE UVEK ISTI KORISTITI TE. U TOME JE PROBLEM VECNI SRBIJE KAKO I S KIM ICI U EKONOMSKOM INTERESU PRIJATELJSTVA NE POSTOJE U SVETU ZAPADA OSIM INTERESA.

 3. goran says:

  Ovaj tekst je prepisan, bio pre izvesnog vremena,dešava se to prečesto, da li je moguće da to više ne radite?

 4. Milutin says:

  Nama je falsifikovana istorija nanela više štete i poraza od svih ratova! Poražavajuća je činjenica da narod kao Srbi koji je od vajkada u vrtlogu svetske istorije, narod koji je morao kroz vekove da vodi tolike odbrambene ratove,.. ******* naravno...Srbi su mahom Pelazgi poreklom. Pelazgi su se zvali generalnim imenom Sabiri, Coribanti, Kureti. Cinili su podlogu za Helensku i Rimsku civilizaciju. Osnovali su i Sarasvati i Perzijsko carstvo. Kao i egipcansko itd. Zanimljivo je da su Cirilo i Metodije, za Slovene priredili GOTSKA slova. Geti je bio raniji naziv za Slovene. Dakle, Sloveni su i pre Cirilija imaali svoje pismo itd....

 5. Milutin says:

  Pelazgi su bili tamnoputa rasa (Haim). Medju Pelazge se ubrajaju i Iliri, Tracani, Etrurci. Otud su i Srbi vecinom tamne puti. Mada je Nemanja imao zlatnozarnu kosu, kao i vecina pridoslih Ostrogota ********* Srbi tamne puti 21. oktobar 2003. 00:00 | Komentara: 0 Naša tamnoputost nema nikakve veze sa Turcima, već sa starosedeocima Balkana. Balkanizacija, kao pojava, zabrinjava i Afrikance. Iliri, antički Grci, Tračani, Dačani, Kelti, Germani, kao i, navodno, Sloveni su nordijskog porekla. https://tinyurl.com/hkhydt4

 6. Batina says:

  Ovaj miroslav je ubaceni elemenat ovdje. On kase malo istine a onda izasere previse lazi. Mora da je u pitanju usrasa.

 7. miroslav says:

  E Batino upravo si napisao recenicu koja je sluzila za otimanje imanja,kuca,zivota,porodica ,,ubaceni element''.Fali ,,petokolonas''itd.I Potvrdio da i dan danji srbi srbima ne veruju.Kako onda da nam drugi veruju?Pozdrav za tebe.

 8. Milutin says:

  najednom su postali Iliri, narod koji je mirno živeo na Balkanu, dok nisu došli zli Srbi i proterali ga u jalove Albanske gudure. Bez ikakvog naučnog dokaza Albancima se ovim želi dati istorijsko pravo na balkanske teritorije, naravno na štetu Srbije. //////// treba čitati knjige od pre Berlinskog kongresa,- Simeona Končara, Miloša Milojevića, Lukina, Gopčevića...čak su u titoizmu Budimir i Đurić između redova, stidljivo upućivali na Pelazge Ne vredi ti i da pročitaš 100 knjiga, ako nije prava. Štaviše, može samo da šteti Koliko znam Albanci pričaju SATEM, a ilirski je KENTUM, ili obrnuto *********** Simeon Končar PRADOMOVINA SRBA http://www.svevlad.org.rs/povesnica/koncar_pradomovina.html

 9. Milutin says:

  Pelazgi su poznati i pod imenom PRST. a posto su izgleda pisali s leva na desno , kao i Etrurci- njihovi srodnici, sami desifrujte taj anagram. Dobicete njihovo generalno ime - SABIRI, CORIBANTI

 10. Milutin says:

  Više toga o PELAZGIMA: http://tiny.cc/3m707x

 11. Milutin says:

  "Curetes Achaei," noticed by Strabo, is evidently a collective name of the Pelasgian tribes https://archive.org/stream/amanualcomparat01winngoog/amanualcomparat01winngoog_djvu.txt ********** ti kureti, sabiri,Kabeiroi (Cabeiri)...su vam zapravo Srbi, ali ne u današnjem smislu. Toma Arhiđakon kaže da se Hrvatska nekad zvala Kuretia

 12. Pingback: Ne napadaju nas što smo na raskrsnici puteva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *