НЕ НАСЕДАЈТЕ: Радикали брутално о референдуму о Косову!

NE NASEDAJTE: Radikali brutalno o referendumu o Kosovu!

5 jula 2018

(foto: SRS)

Srpska radikalna stranka upozorava javnost da ne naseda na najavu eventualnog referenduma o statusu Kosova i Metohije.

Status naše južne pokrajine definisan je Ustavom Republike Srbije i niko nema pravo da to menja.Zaklanjanje iza referenduma koji se sve češće najavljuje je samo farsa kojom bi predstavnici režima pokrili svoju slepu poslušnost prema Sjedinjenim Američkim Državama i velikim zapadnim silama koji otvoreno insistiraju na odricanju Srbije od dela svoje teritorije, ističu radikali u svom saopštenju.

Srpski radikali upozoravaju da referendum sprovodi vlast bez učešća opozicije i da je „rezultat“ uvek ono što želi vlast.

Srpski narod ne sme naivno prihvatiti ponudu vlasti da se pitanje Kosova i Metohije reši „voljom“ naroda na referendumu, jer ta ponuda ne bi bila iskrena i stvarna volja naroda iskazana na tom referendumu, ne bi bila prikazana kao rezultat eventualnog referenduma čiji bi ishod unapred bio poznat, zaključuje SRS.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miraš. says:

  Vodeće države članice EU ma koliko da nastoje da predstave svoju uniju kao Evropu mira ostale su iste stare ratoborne osvajačice. Toj EU bebi već prilikom radjanja trebalo je da se napije ne mleka, čaja ili vode, nego krvi balkanskih naroda širom bivše Jugoslavije. Posebno im je stalo da ponište rezultate prvog Balkanskog rata i kasnijih svetskih ratova, a na štetu srpskog naroda u celini i u Srbiji i posebno van Srbije, te i na štetu teritorija države Srbije. U Prvom Balkanskom ratu za oslobodjenje Balkana od Osmanskog carstva 1912 godine Treća srpska armija pod komandom generala Božidara Jankovića oslobodila je Kosovo i južnu Metohiju sa Prizrenom, a vojska Crne Gore oslobodila je severnu Metohiju i Djakovicu. Tokom prvog svetskog rata Kosovo je okupirala AUSTROUGARSKA I BUGARSKA, da bi godine 1918 bilo ponovo oslobodjeno od strane srpske vojske. U drugom svetskom ratu fašistička ITALIJA je veći deo KIM priključila marionetskoj Velikoj Albaniji, a manje delove Kosova zaposeli su NEMCI I BUGARI. Kneževina Albanija napravljena je kao država prvi put odlukom velikih sila 1913 godine te i njen prvi knez bio je Nemac, a evo sad opet potomci tih velikih sila predvodjeni njihovim prekookeanskim rodjacima, učestvuju u pravljenju Velike Albanije.

  • Miraš. says:

   Kako i napraviti izdaju i nastaviti da se se vlada državom Srbijom. Aktuelni vladar Srbije planira da narod izlaskom i to na neustavni referendum preuzme na sebe krivicu za predaju i izdaju dela državne teritorije.

 2. rajko says:

  Ja sam za referendum na kome bi se donela odluka u momentalnom prekidu pregovora sa EU i otvaranju poglavlja dok se ne resi pitanje KiM jer nije normalno da se ponasamo kao da smo normalna drzava a nismo. Znaci Evropa mora da ucini sve a mi jos i vise da prvo resimo vaznije pitanje i da kao drzava znamo gde su nase granice. Pogotovo nije normalno da nam je deo teritorije okupiran i da se na tom prostoru vrsi etnicko ciscenje a mi kao nesto pregovaramo - pa to je beda nad bedama da gore ne moze biti. Bruka i sramota.

 3. Zoran says:

  Siptari nisu imali referendum o otcepoljenju a mi cemo imati o njihovom otcepljenju, Samo kod Vucica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *