НЕ ПИШЕ НАМ СЕ ДОБРО! Америка има план како да удари на СРБЕ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

NE PIŠE NAM SE DOBRO! Amerika ima plan kako da udari na SRBE I REPUBLIKU SRPSKU

4 decembra 2020

Signali iz Amerike da bi raspad Bosne i Hercegovine doveo do propadanja NATO obična su medijska propaganda i pokriće za uspostavljanje unitarne BiH sa ciljem demontiranja Republike Srpske.

To je komentar profesora dr Mitra Kovača, general-majora u penziji i direktora Evroazijskog bezbednosnog forma povodom izjave profesora univerziteta „Džon Hopkins“ u Vašingtonu Danijela Servera da će nova administracija u Americi morati da ojača BiH.Po Serveru, naime, raspad BiH ojačao bi secesioniste pod pokroviteljstvom Rusije, ne samo na Balkanu već i u Ukrajini, Moldaviji i Gruziji, i prouzrokovao dalje propadanje NATO saveza…

Opasne poruke za Srpsku – navodna briga za NATO i BiH

„Naravno da je to preterivanje. Budućnost NATO-a bilo kakvim rešenjem u BiH nije ugrožena. Ovde je reč o isključivosti ekstremista iz NATO, koji poručuju da ne žele nigde na evro-atlanskom prostoru da osete prisustvo bilo kakve duge sile“, komentariše dr Kovač.

Da li se, kaže naš sagovornik, radi o Kini ili Rusiji nije bitno, oni žele da sve imaju pod svojom kontrolom.

„U suštini, ovakvim izjavama se prikrivaju buduće strateške namere NATO-a vezane za unizaritaciju BiH i umanjenja prava konstitutivnih naroda i slabljenje pozicije RS“, smatra naš sagovornik.

Šta se krije iza svega

Profesor sa Fakulteta bezbednosti dr Predrag Ćeranić uveren je da se iza svega krije poziv NATO-u da se snažnije angažuje u BiH.

„Ukoliko bi se pojavila solucija raspada BiH, NATO bi morao da interveniše kako bi opravdao svoje postojanje i kako ne bi stvorio utisak u široj javnosti da se NATO savez osipa“, ocenjuje Ćeranić.

On podseća da je agresija na SRJ bila dobar pokazatelj da je NATO morao da demonstrira svoju silu kako bi opravdao svoje postojanje, jer je činjenica da šta god da je srpska strana tada nudila, oni bi odbili.

„Unapred je bilo planirano da NATO vojno interveniše, da bi obezbedio svoj opstanak, jer posle nestanka Varšavskog pakta sve se glasnije postavljalo pitanje uloge NATO. I zato je bilo potrebno naći način da očuvaju Alijansu. Drugim rečima – trebalo je da nas bombarduju, da bi se NATO sačuvao“, objašnjava Ćeranić.

Zloćudna najava iz Amerike

Prema njegovim rečima, ovo što se sada izgovara je zloćudno ukazivanje da bi NATO trebalo da interveniše u BiH ako se nađe iole ozbiljan povod kako bi ponovo opravdao svoje postojanje.

Server je govorio i o tome da je neophodna i reforma Izbornog zakona koja bi trebalo da razvlasti etički utemeljene političke stranke. On je to rekao za „Avaz“ uz komentar da će rekonstrukcija ili reforma Dejtonskog sporazuma sigurno biti jedan od zadataka Džoa Bajdena kada dođe na čelo SAD. Dodao je i da bi parlament BiH trebalo da bira jednog predsednika i dva potpredsednika države, te da se striktno mora ograničiti pravo na vitalni nacionalni interes.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. Archelay says:

  Nema ovo veze sa realnoscu posebno ako to globalisti rade da bi naneli udarac Rusiji i Kini jer koliko im je globalistima stalo da Bosna zadrze za sebe toliko je stalo i dvema silama poput Rusije i Kine,pogotovo sto posle pandemije njima je doslo do velikog pada.

 2. šiško says:

  Ma jok! To je toliko nategnuta teza da ni uz najbolju volju ne mogu da poverujem u nju. Ni nato ni amerika ne bi imali ama baš nikakve koristi od nove intervencije u Republici Srpskoj, a mogli bi imati velike štete ako bi se stvari iskomplikovale, što je uvek moguće. Od takve intervencije bi eventualno mogle imati koristi neke evropske i vanevropske države, ali kad je to pa nato vodio računa o bilo kome drugom osim o par vodećih zemalja svojih osnivača? Mislim da je ovaj server obični psihopatin lobista koji pokušava da zastraši Srbe i učvrsti na vlasti tiranina sklonog padu. Njega se ne tiče činjenica da tom istom tiraninu nema spasa. A i što bi ga se ticalo? Dobio je pare i odradio posao. Sve drugo nije njegova briga.

 3. milorad3 says:

  nije to američki plan to je plan ustaša muslija i šiptara , oni se nadaju da će nastaviti gde su stali, ali grdno se varaju.Nema vremena ni olbrajtova ni klintonova više da glume osvajače po svetu, oni se bore tamo za opstanak a vrlo je verovatan vojni puč tihi ili otoreni, vanredno stanje i preki sudovi.Jer dobar deo armije, sem njihovih instaliranih nesposobnih trolova, koji su kao i u jugoslaviji dobijali generalske činove po ključu, je spreman da ih pocepa pošto vide kuda vodi bajdenova vladavina i šta će se desiti.Posle ovog haosa će najverovatnije biti ZABRANJENO ženama da obavljaju političke funkcije u americi, jer ovo je sve zamesila grupa glupača, koje umišljaju da su neke veštice ili ne znam šta.Cela ova priča i i parodija LIBERALNOG sistema je iz kuhinje nekoliko popišulja i par pedera, vlasnika CNN,ostalih holivudskih produkcija i softverskih firmi kao što je google i facebook(da, ako niste znali momci su topla braća,cukenberg... zamisli opet nemac kako to majku mu )

 4. Kulak says:

  Server lupa.

 5. petrovgrad says:

  Što se tiče Aleksandra, on za sada ojačava poziciju Srbije, gradi.Mada sam mu lično zamerio što je upropastio one idilične slike na nekadašnjoj železničkoj stanici. Samo kad se seti kako kao u bajci iz vagona kulja dim kroz pocepani sulundar,a ono praznih flaša oko vagona, kao okićene jelke u Beču. Milina, e toga mi je žao.

 6. Don Kihot says:

  Uh, našli su koga će da uplaše...Nećemo moći da spvamo noćas...:))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *