НЕ ПИШЕ НАМ СЕ ДОБРО: Матијевић и Костић купују ПКБ!

NE PIŠE NAM SE DOBRO: Matijević i Kostić kupuju PKB!

19 marta 2016

Miodrag-Kostic-i-Petar-MatijevicVlasnik industrije mesa „Matijević“ Petar Matijević Petar Matijević i vlasnik MK grupe Miodrag Kostić kupiće beogradski PKB uz uslov da mu se snizi cena.

Matijević i Kostić su nedavno napravili konzorcijum kako bi kupili PKB.

– Kupićemo PKB samo ako cena padne i bude prihvatljiva. Država bi trebalo da ima u vidu da je došlo do drastičnog pada poljoprivrednih proizvoda prošle godine i da postoji rizik ulaganja u ovu oblast – kaže Matijević za „Blic“.
 

I dok je za investitore cena visoka, zaposleni smatraju da se kompanija prodaje u bescenje i nezakonito.

– Državno zemljište po zakonu ne može biti prodato. Osim toga, PKB ima održiv model poslovanja sa profitom. Država bi trebalo da pusti da PKB kao državno preduzeće posluje po tržišnim principima. Saglasni smo sa racionalizacijom broja zaposlenih, ali ne i sa rasprodajom firme – kaže Nikola Lazić iz Nezavisnog sindikata PKB.

Na javni poziv za prodaju Poljoprivrednog kombinata Beograd niko se nije javio, pa će cena sa 154 miliona evra verovatno biti snižena na 91 milion.

(Vestionline)

KOMENTARI11 komentara

 1. Uf says:

  Ova dvojica su sazrela da im se oduzme svešto su napljačkali i upute na salaš da uzgajaju svinje.

 2. Neša says:

  Čudo je da još postoji nešto što ovaj lopovski šljam nije oteo! Mada,nema problema! Pokloniće im njihovi saradnici iz vlasti!

 3. don says:

  Ako necete njih kupice Arapi.Ako vam je to bolje onda....

 4. Rale says:

  Ta dva kriminalca su Vučićevi saučesnici u zločinu protiv Srbije.

 5. ??? says:

  Ako su cene pale, nemojte kupovati kombinat. To bi bila sreća za Srbiju. zašto ga prodavati??? Uništi šečerane, Kombinat Bečej i sada bi mu država dala da kupi PKB. Mi smo zaista lud narod. Sve firme pripadaju radnicima, oni su ih stvorili, otplatili i Vlast samo potezom pera prevede kapital drugome. U kojoj državi se još i penzijski fond pokrade a da država ne reaguje. A kako da reaguje kada je ona taj lopov.

 6. kosovac says:

  Pitam se pitam se, zašto država prodaje PKB, da li zato što treba da vrati neki kredit MMF-u. Ako je tako, onda je država otišla na doboš. Znao sam ja to još kada je država prodala Duvansku Industriju Niš, a predsednik vlade Živković uzeo proviziju pa kupio neke vinograde. A mi smo ga ismejavali koliko je glup, sada se pitamo ko je bio glup.

 7. pravda says:

  STOP daljoj placki naroda,narod i sirotinja su stvorili ove firme,a ove bitange prodaju sve ono sto nije njihovo.Lako je prodati ono zasta se znoijo nisi. PKB je stvorila SIROTINJA- narodn, i narod mora biti vlasnik. Dokle bagro,da nam nas leb iz nasih usta otimas?????????????????????????????

 8. don says:

  Narod nije nista stvoro:)Eto neka stvori sada.Pojedinac je pisao molbu za zasnivanje radnog odnosa u nekom preduzecu,pa kadrovska komisija odlucuje moze ili ne.Radnik u preduzece nije uneo nista svog licnog kapitala.

 9. Dragan says:

  Sramota....pa ako je propala poljoprivreda sto kupujete PKB.Stop prodaji Pkb-a jer ovo je sramota sta se radi...

 10. Mlax says:

  Svaki put kada pomislim da nemozemo nize pasti procitam ovako nesto I shvatim da mozemo.Probili smo dno.....

 11. Ivan Grozni says:

  Ako Srbi dozvole da se PKB proda onda stvarno nemamo ni malo mozga. Pa PKB HRANI Beograd. Prodajom postaje ceo Beograd zavisan od dva kriminalca koji nemaju interes da budu socijalna majka. Cim ga kupe PKB ce ici na market,komad po komad. Prvo ce poceti sa Jabuckim Ritom a onda Glogonjskim pa tako redom dok ne prodaju strancima sve. Vucic nesme iz politickih razloga da to uradi ali ce za njega to uraditi Kostic i Matejevic. Izdajnicka klika na vlasti ce reci da nemogu spreciti privatnike da prodaju svoje vlasnistvo. Fuj Srbijo sta si dozivela. Sve izdajnik do izdajnika. Lopov do lopova. Odakle su se obogatili Kostic i Matejevic? Ostavila im tetka u nasledje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *