„Ne postoje dokazi da je princeza Dajana ubijena“

„Ne postoje dokazi da je princeza Dajana ubijena“

16 decembra 2013

Princess-Of-Wales-princess-diana-32114836-220-254Skotland Jard saopštio da je završena istraga povodom novih informacija o smrti princeze Dajane 1997. i da nisu pronašli „uverljive dokaze da je ona ubijena“.

Skotland Jard je obavestio u avgustu da proverava verodostojnost nedavno dobijenih informacija o smrti princeze Dajane i Dodi Fajeda u Parizu, uključujući navode da ju je ubila „britanska vojna figura“.

„Policijska službe Metropolitan (MPS) preduzela je istragu u cilju procene relevantnosti i kredibiliteta tih informacija. Ta istraga je sada završena“, navodi se u pisanom saopštenju, prenela je agencija AFP.

Pripadnik elitne britanske vojske – Specijalnih vazduhoplovnih snaga (SAS) je, navodno, učestvovao u ubistvu Dajane, naveo je bivši tast i tašta bivšeg vojnika, pozivajući se na informacije koje im je on govorio ranije, a čiju kopiju pisma poseduje britanski Skaj njus.

Skotland jard je izvestio da istraga nije našla „uverljive dokaze“ da je pripadnik SAS-a bio uključen u njihovo ubistvo.

„Iako postoji mogućnost da su navodni komentari povezani sa umešanošću SAS u smrt (Dajane) – ne postoje valjani ili relevantni dokazi da podrže teoriju da takve tvrdnje imaju ikakvu realnu osnovu“, naveo je Skaj njus prenoseći saopštenje Skotland jarda.

Britanska princeza Dijana i Fajed su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Parizu u tunelu, u ranim jutarnjim satima 31. avgusta 1997, zajedno sa njihovim vozačem, Henrijem Polom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *