НЕ СЕДЕ СКРШТЕНИХ РУКУ! Руси спремили одговор Америци

NE SEDE SKRŠTENIH RUKU! Rusi spremili odgovor Americi

24 oktobra 2016

moscow 234455

Moskva je pripremila „niz mera“ u obliku asimetričnog odgovora na američke sankcije, izjavio je zamenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov.

– Američka politika sankcija prema Rusiji traje već duže vreme. Iskoristili smo taj period da bismo preduzeli određena istraživanja i pripremu niza mera koje bi mogle da se primene u asimetričnom režimu – rekao je Rjabkov u Savetu Federacije.

Ne razmišljamo o novom primirju

Zamenik šefa ruske diplomatije rekao je da je humanitarna pauza u vazdušnim napadima na Alepo završena u subotu, i da Moskva ne razmišlja o novom primirju. On je dodao da će produžetak primirja zavisiti od akcija snaga sirijske opozicije na terenu.

– Oni koji se protive akcijama Rusije moraju da „obezbede adekvatno ponašanje nevladinih snaga koje su konkretno onemogućile evakuaciju onih kojima je potrebna medicinska pomoć što je bio cilj za vreme primirja. To se nije dogodilo za poslednja tri dana – rekao je Rjabkov.

Humanitarni korider na autoputu Kastelo na severu Alepa Rjabkov je dodao da Moskva i Damask ispunjavaju sve postignute dogovore o Siriji. I mi i Damask ispunjavamo sporazume u celosti, istakao je Rjabkov.

O plutonijumu

Prekid dogovora sa SAD o upotrebi plutonijuma mogao bi da ima neograničen vremenski karakter, izjavio je Rjabkov.

– Očigledno je da aktuelna američka administracija neće pristati na ukidanje pomenutih zakona (uključujući i zakon Magnicki), ni na ukidanje sankcija, niti na smanjenje američkog vojnog prisustva u Evropi u cilju nastavka važenja ugovora. U tom slučaju, njegov prekid imaće neograničen vremenski karakter – istakao je Rjabkov.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *