НЕ СЕДЕ СКРШТЕНИХ РУКУ! Руси спремили одговор Америци

НЕ СЕДЕ СКРШТЕНИХ РУКУ! Руси спремили одговор Америци

24 октобра 2016

moscow 234455

Москва је припремила „низ мера“ у облику асиметричног одговора на америчке санкције, изјавио је заменик руског шефа дипломатије Сергеј Рјабков.

– Америчка политика санкција према Русији траје већ дуже време. Искористили смо тај период да бисмо предузели одређена истраживања и припрему низа мера које би могле да се примене у асиметричном режиму – рекао је Рјабков у Савету Федерације.

Не размишљамо о новом примирју

Заменик шефа руске дипломатије рекао је да је хуманитарна пауза у ваздушним нападима на Алепо завршена у суботу, и да Москва не размишља о новом примирју. Он је додао да ће продужетак примирја зависити од акција снага сиријске опозиције на терену.

– Они који се противе акцијама Русије морају да „обезбеде адекватно понашање невладиних снага које су конкретно онемогућиле евакуацију оних којима је потребна медицинска помоћ што је био циљ за време примирја. То се није догодило за последња три дана – рекао је Рјабков.

Хуманитарни коридер на аутопуту Кастело на северу Алепа Рјабков је додао да Москва и Дамаск испуњавају све постигнуте договоре о Сирији. И ми и Дамаск испуњавамо споразуме у целости, истакао је Рјабков.

О плутонијуму

Прекид договора са САД о употреби плутонијума могао би да има неограничен временски карактер, изјавио је Рјабков.

– Очигледно је да актуелна америчка администрација неће пристати на укидање поменутих закона (укључујући и закон Магницки), ни на укидање санкција, нити на смањење америчког војног присуства у Европи у циљу наставка важења уговора. У том случају, његов прекид имаће неограничен временски карактер – истакао је Рјабков.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u