НЕ СЛУТИ НА ДОБРО: Британски генерал потврдио – напетост се повећава, постоји могућност избијања рата са Русијом

NE SLUTI NA DOBRO: Britanski general potvrdio – napetost se povećava, postoji mogućnost izbijanja rata sa Rusijom

13 novembra 2021

Načelnik štaba odbrane Velike Britanije, general Nik Karter izjavio je da se u odnosima Rusije i zapadnih zemalja danas primećuje neviđena napetost, ozbiljnija nego u vreme Hladnog rata, prenosi „Dejli ekspres“.Prema rečima generala, u takvoj situaciji postoji „veći rizik od slučajnog rata“.

„Živimo u konkurentnijem svetu nego pre 10 ili 15 godina. Mislim da priroda takmičenja između država i velikih sila vodi ka povećanju napetosti. Moramo da budemo oprezni, ne smemo da dopustimo da pojedine naše političare njihova ratoborna priroda dovede u poziciju kada eskalacija sukoba vodi ka greškama“, rekao je visoki vojni zvaničnik.

Prema mišljenju novinara „Dejli ekspresa“ povod za zabrinutost Zapada je migrantska kriza koja je izbila na belorusko-poljskoj granici.

Kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se uputili migranti, naglo se zaoštrila 8. novembra. Nekoliko hiljada ljudi je došlo na belorusko-poljsku granicu i ne napušta pograničnu zonu. Neki su čak probali i silom da uđu na teritoriju Poljske. Evropske države optužuju Minska da namerno pojačava krizu i prete sankcijama. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odgovara da su one krive za ovu situaciju.

KOMENTARI6 komentara

 1. milo says:

  sto nece da vas roknu sarmatom i potope ostrvo za svagda

 2. Hašimoto Guzi says:

  Ma da, ali da nije GB (govnara balegara) ne bi došlo do tog rata na pomolu.

 3. Kulak says:

  Vladimir Putin je preterano spor. Rusiji treba žešći čovek.

  • persida says:

   Odavno, na zalost pravoslavna uspavanost u nerazumevanje situacije u svetu cini udoban lezaj u kojem Rusi jos ivek spavaju.

 4. milorad5 says:

  nadam se da će rusi spaliti englesku

 5. afron says:

  Svaka čast novinaru, neki prave cijele stranice, da ništa ne kažu. Ti si bar kraći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *