НЕ СМИРУЈУ СЕ! Вашингтон има НОВИ ПЛАН за рушење Мадура

NE SMIRUJU SE! Vašington ima NOVI PLAN za rušenje Madura

3 marta 2019

Maduro je Gvaida nazvao „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“ i optužio SAD da pokušava da organizuje puč u Venecueli.

Sjedinjene Američke Države žele da formiraju koaliciju za promenu vlade u Venecueli, izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.Pokušavamo da dobijemo podršku za mirnu smenu vlasti sa (predsednika Venecuele) Nikolasa Madura na (predsednika parlamenta) Huana Gvaida, koga priznajemo za privremenog predsednika… Želeo bih da vidim što je moguće širu koaliciju kako bismo smenili (Madura) i smenili ceo korumpirani režim. To i pokušavamo da uradimo – rekao je Bolton u intervjuu za Si-En-En.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države.

Maduro je Gvaida nazvao „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“ i optužio SAD da pokušava da organizuje puč u Venecueli.

SAD su konfiskovale milijarde dolara vrednu naftnu imovinu zemlje i zapretile vojnom intervencijom protiv vlade aktuelnog predsednika. Maduro je optužio Gvaida za zaveru sa Sjedinjenim Američkim Državama u cilju svrgavanja legitimne vlade, uključujući i isporuku takozvane humanitarne pomoći kao plana za opravdavanje američke vojne intervencije.

Lidera Venecuele Nikolasa Madura kao legitimnog predsednika podržavaju Rusija, Kina i niz drugih zemalja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *