НЕ ЗАБОРАВЉАМО! Деветнаест година од НАТО бомбардовања Србије (ВИДЕО)

NE ZABORAVLJAMO! Devetnaest godina od NATO bombardovanja Srbije (VIDEO)

24 marta 2018

Danas se navršava 19 godina od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, koje je pokrenuto bez odobrenje Saveta bezbednosti UN.

Za 78 dana agresije, do potpisivanja Kumanovskog sporazuma, 1.150 aviona NATO pakta 12 zemalja sveta, izvršilo je 2.300 udara na vojne i civilne objekte. Korišćeno je 37.000 kasetnih bombi, zabranjenih Ženevskom konvencijom i oko 15 tona municije sa osiromašenim uranijumom.

Poginuo je 1.031 pripadnik Vojske i srpske policije, a teže i lakše ranjeno oko 6.000 civila, među njima 2.700 djece. Ranjena su 5.173 vojnika i policajca, a desetak osoba se i dalje vode kao nestale. Ukupna materijalna šteta procenjena je na više desetina milijardi dolara. Ratni gubici NATO-a u ljudstvu i tehnici nikada nisu obelodanjeni.

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji biće obeležen večeras u Aleksincu, a tamo će biti i predsednici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

KOMENTARI3 komentara

  1. Taipova Češma says:

    Ko je srBin i srBskoga roda i od srBske krvi i kolena A zaboravi i oprosti nato bombardovanje ...................................... ...................................... rđom kapo dok mu je kolena.

  2. Sigurdur says:

    Svak je rođen da jednom mre,čast i bruka žive dovjeka!!Slava herojima palim!Nezaboravljamo i u dalekom svetu

  3. vuk says:

    zlocinci su ubili osamdesetosmoro Srpske dece Decu vam necemo oprostiti fasisti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *