Не заостајемо за европским делима

Ne zaostajemo za evropskim delima

19 juna 2017

LIKOVNI stvaraoci Ivana Živić i Marko Kusmuk vratili su se upravo iz nemačkog grada Budelsdorfa, gde su njihova dela, uz radove Marijana Muškinje, predstavljali Srbiju na uglednoj likovnoj manifestaciji „Nordart“, koju neki neformalno zovu i „severno Venecijansko bijenale“. Na ovoj manifestaciji svetskog ranga, koju posećuju mnogobrojni kustosi, kolekcionari, galeristi i ljubitelja umetnosti, ove godine se predstavlja 145 umetnika iz čak 40 zemalja.

– Dobili smo priliku da pokažemo da naša slikarska scena ne zaostaje za svetskom – kaže Marko Kusmuk, koji je sa svojom koleginicom u Nemačkoj proveo nedelju dana, na smotri koja će biti otvorena do 8. oktobra.

Prostor u kome se održava „Nordart“ se prostire na više od 22.000 kvadratnih metara stare fabrike, adaptirane samo za ovu namenu.

– Svako od umetnika je tu dobio mesto da predstavi svoje radove kolegama, kolekcionarima, ljubiteljima umetnosti, novinarima, ali i da uživo čuje utiske o svojim delima, što predstavlja doživljaj koji se pamti – ističe Ivana Živić.

Troje umetnika, koji su nas predstavljali na „Nordartu“, pripadaju malađoj generaciji likovnih autora koja se već dokazala na domaćoj i međunarodnoj sceni.

U Nemačkoj su izložili slike, iako je Marijan Muškinja, po osnovnoj vokaciji vajar.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Slika koja je predstavljena lici na poster, krajnje jeftino. Samo se vi zaludjujte kako ste neko i nesto.

    • Kosovac says:

      Slika pripada nekom pravcu koji se zove Simbolizam. Simbolista nacrta sliku po svojoj predstavi kakve bi poruke poslao. Onda mi tumačimo šta je pisac hteo da kaže. Najbolje protumači onaj koji je pročitao brošuru koja se obavezno daje uz sliku. Taj koji je najbolje protumačio, on dobije kompliment i titulu „ljubitelj umetnosti“….. Kada bih tebi sada ja počeo da tumačim iz glave šta ova slika predstavlja, ti bi onda imao pravo da nastavljaš da daješ niske udarce kao do sada. A kada bi mi bila data ta brošura, ja bih te nokautirao….. Ruku na srce, kada pažljivo pogledam autorku gore na fotografiji, dođe mi da kupim sliku odmah, ali uz uslov da i autorka ide uz sliku. Velika stvar što je slika ružna, važno je…..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *